SKU
231768101
Abstract Product Id
144887
Concrete Product Id
593575
SALE
Voorraad beperkt
AEVOR

AEVOR

ZIPPER HOOD jack met capuchon

(0)
(0)

Bestelnummer: 231768101

vanaf 37,02 € Adviesprijs € 79,95

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Maat

S M L XL

Kleur: cypress green

Details

Door de lichte stof van duurzaam biologisch katoen kan de Zipper Hood het hele jaar door worden gedragen. Open of gesloten kan het jack naar believen met andere kleding worden gecombineerd. De gerecyclede ripstop zakken geven deze coole basic net dat ietsje meer.

Details:
• casual jas met capuchon van 100% duurzaam geproduceerd biokatoen
• GOTS en GRÜNER KNOPF gecertificeerd
• dubbellaagse capuchon met trekkoord en geborduurde oogjes
• borstzak met ritssluiting van 100 % PET-gerecycled ripstop
• 100% PET gerecycled ripstop kangoeroezak
• elastische mouwboord in 1×1 ribbreisel
• doorlopende YKK-ritssluiting
• wasbaar op 30°C
• reflecterende design-elementen

Materiaal: 100% katoen (bio)
Ripstop zakken: 100% polyester (gerecycled)


BIOLOGISCH KATOEN:
AEVOR gebruikt 100% biologisch katoen voor de productie van kleding voor het bovenlichaam. Dit betekent dat, in tegenstelling tot conventioneel katoen, geen chemicaliën of pesticiden worden gebruikt die schadelijk zijn voor de gezondheid van de boeren of voor het milieu. Bovendien wordt bij de verwerking van biologisch katoen 91% minder water, 62% minder energie en 46% minder CO2 gebruikt dan bij het gebruik van conventioneel katoen.

GOTS:
AEVOR Apparel is GOTS gecertificeerd. De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt wereldwijd erkend als de leidende norm voor de verwerking van textiel dat is gemaakt van biologische natuurlijke vezels. Om het keurmerk te ontvangen, moeten alle leveranciers, van teelt tot productie van het shirt, voldoen aan de strenge eisen, die zowel ecologische als sociale criteria omvatten.

GRÜNER KNOPF:
AEVOR is in het bezit van het overheidszegel "Grüner Knopf", dat wordt toegekend door het Duitse Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. De Grüner Knopf garandeert een onafhankelijke en door de overheid gecontroleerde audit van de sociale en milieunormen binnen de toeleveringsketens van AEVOR. Het keurmerk wordt toegekend aan producten die zijn geproduceerd volgens vastgestelde sociale en ecologische product- en bedrijfscriteria.

Fair Wear Leader:
AEVOR zet zich in voor de arbeidsomstandigheden van de mensen die hun producten maken. Zij hebben de Leader-status bij Fair Wear, een organisatie die AEVOR helpt met haar leveranciers samen te werken om ervoor te zorgen dat de fabrieken die zij gebruiken veilig zijn en dat de arbeiders profiteren van eerlijke arbeidsomstandigheden. De rugzakcollectie wordt op een grondstofbesparende manier geproduceerd in Ho Chi Minhstad, Vietnam.

BLUESIGN:
Bij het bluesign-systeem gaat het om het minimaliseren van de milieubelasting tijdens het gehele productieproces. Alle stoffen en grondstoffen die bij de productie worden gebruikt, worden gecontroleerd voordat met de productie wordt begonnen. AEVOR koopt momenteel alle materialen in bij partners van het bluesign-systeem en dus bij leveranciers die hun emissies naar lucht en water voortdurend verminderen en over een milieubeheersysteem beschikken.

Let op:
De als design of decoratie aangebrachte reflecterende elementen aan de rugzak worden niet gerekend tot de beschermende uitrusting die onder de verordening (EU) 2016/425 valt.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
AVR-ZHM-001-70073
GTIN:
4057081097777
Beoordelingen (0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)