producten weergeven
30 dagen herroepingsrecht Fietsmontage in Duitsland Ruim 110 jaar familietraditie
  Rose
  (4)

  Garmin Vector 2 vermogensmeter in de pedalen

  Langlebig per Design. Der Name Garmin kommt von den Gründern des Unternehmens, Gary Burrell und Min Kao. Seit 1998 entwickelt stellt das amerikanische Unternehmen wegweisende Lösungen für Radfahrer, Läufer und Fitnessbegeisterte her.
  Garmin - Lebe den Moment Langlebig per Design. Der Name Garmin kommt von den Gründern des Unternehmens, Gary Burrell und Min Kao. Seit 1998 entwickelt stellt das amerikanische Unternehmen wegweisende Lösungen für Radfahrer, Läufer und Fitnessbegeisterte her.
  Zur Verbesserung deiner Leistungsfähigkeit beim Radfahren ist die präzise Messung der aktuellen Leistung unerlässlich. Der Vector 2 revolutioniert die Leistungsmessung für Radsportler.
  GARMIN: Vector 2 Pedal Wattmess-System Zur Verbesserung deiner Leistungsfähigkeit beim Radfahren ist die präzise Messung der aktuellen Leistung unerlässlich. Der Vector 2 revolutioniert die Leistungsmessung für Radsportler.
  video
  productfoto
  Garmin

  bestelnummer: 2141480

  variant
  maat
  12-15mm
  Overzicht beschikbaarheid
  8
  Adviesprijs i.p.v. € 1149,99
  € 964,95
  basisprijs: € 0,00 /
  informeren indien leverbaar

  Garmin Vector 2 vermogensmeter in de pedalen 12-15mm

  prijs in de gaten houden

  productbeschrijving

   
   
   

  Bij het fietsen is het vermogen de directe en objectieve indicator voor de prestatie en deze wordt, in tegenstelling tot de hartslag, niet beïnvloed door externe factoren zoals voeding, stress, vermoeidheid, hitte of kou. Met een vermogensmeter zoals de Vector 2 kun je de intensiteit van je training nauwkeurig beoordelen en op basis van prestatie trainen. Het concept waarop het Vector 2 systeem is gebaseerd, is eenvoudig maar effectief: de prestatie wordt in het pedaal gemeten, dat wil zeggen daar waar de kracht wordt gebruikt. De sensoriek registreert tijdens de gehele pedaalomwenteling zelfs de kleinste torsie in de pedaalas. De gemeten torsie wordt met een standaardcalibratie vergeleken en zo wordt berekend hoeveel kracht er op het pedaal komt. De meting gebeurt meerdere honderden keren per seconde. Bij dit duale Vector 2 systeem bevinden de krachtsensoren zich in beide pedalen. Zo kan het vermogen van beide benen onafhankelijk van elkaar worden gemeten. Bovendien wordt zowel het totale vermogen als ook de verdeling tussen de krachtverdeling tussen het linker- en rechterbeen (balance) weergegeven om de trapbeweging nog efficiënter te kunnen maken. Naast het totale vermogen bepaalt de Vector 2 met behulp van geïntegreerde acceleratiesensoren de trapfrequentie evenals verschillende andere gegevens. Deze kunnen dan op compatibele Garmin apparaten of andere compatibele voor ANT+ geschikte fietscomputers en bij GarminConnect, de gratis online fitness community, worden weergegeven. Omdat het Vector 2 vermogensmetingssysteem gebaseerd op de pedalen meet, hoeven andere componenten zoals crankstel of wielen niet te worden vervangen. De montage is binnen enkele minuten uit te voeren, het wisselen tussen trainings- en wedstrijdfiets of zelfs leenfiets tijdens een trainingskamp is snel en ongecompliceerd. Een ander voordeel: op de crank gebaseerde vermogensmeters maken de fiets al snel ca. 200 – 300 g zwaarder, het Garmin Vector 2 vermogensmetingssysteem verhoogt het gewicht van de fiets met slechts ca. 38 tot 100 g als je bij de andere systemen uitgaat van gebruik van de standaardpedaalsystemen zoals Look, Shimano, Speedplay.

  - eenvoudig Plug&Play pedaalsysteem – eerst pedaal vastschroeven, aansluitend de sensor aanbrengen

  - status led in de pedaalzender toont belangrijke montage- en onderhoudsinformatie

  - exacte wattmeting (+/- 2%) met links-/rechts-beenkrachtverdeling

  - ANT+™ technologie

  - robuust en duurzaam dankzij de beschermd in de pedaalbody gmeonteerde Piezo sensoren

  - meet ruim 20 verschillende wattages en de trapfrequenties, d.w.z. dat je geen extra trapfrequentiesensor nodig hebt

  - automatische herkenning van de geselecteerde sensorenhoek – de pedaalsensor hoeft niet handmatig te worden ingesteld

  - automatische temperatuurcompensatie voor exacte wattwaardes in alle omgevingen

  - dynamisch calibratieproces, ook na het vervangen van de batterij

  - instelbare waarde voor crankarmlengte: 110 mm tot 236,5 mm

  - eenvoudige firmware updates voor toekomstige vernieuwingen per ANT+ stick

  - vermogensgegevens en grafische weergave bij Garmin Connect™: online trainingsportaal met dagelijks meer dan 3 miljoen gebruikers en meer dan 300.000 geüploade activiteiten – maak dagelijks na je training een analyse van je training en maak gebruik van de gratis trainingsplanningen, functies voor kaartweergave via Googlemaps, Bing of Open Street Mag, routeplanning en gegevenstransmissie

  Als je reeds een compatibele Garmin fiets- of Multisport-computer zoals de Garmin Edge 500, 510, 705, 800, 810, 1000 of de Forerunner 310XT, 910XT, 920 XT gebruikt, kun je met een Vector 2 vermogensmeter nog meer uit je training halen:

  Edge 705, Forerunner 310XT:
  alle basisgegevens wat betreft prestatie en wattage: actueel vermogen / Ø vermogen / Ø vermogen voor 3s, 10s en 30s / Ø rondevermogen / vermogen (FTP) / vermogen (Kj) / vermogen max. / vermogensbereik

  Edge 500, Forerunner 910XT, 920XT, Fenix2:
  Extra watt-gegevens en inforamtie over de krachtverdeling van linker- en rechterbeen (balance): actuele balance / Ø balance / Ø balance voor 3s, 10s en 30s / Ø rondebalance / vermogen – % FTP / vermogen – IF / vermogen – laatste ronde / vermogen – ronde max. / vermogen – NP ( ronde) / vermogen – NP (laatste ronde) / vermogen – TSS / vermogen – watt per kg

  Edge 510, 800, 810:
  Een overzichtspagina met de belangrijkste waardes met betrekking tot vermogen/wattage voor de laatste intervallen of rondes

  Edge 510, 810:
  Extra weergave van TE (Torque Effectiveness) – meetwaarde voor de efficiëntie van de pedaalomwentelingen van de fietser en PS (Pedal Smoothness) – meetwaarde voor de gelijkmatigheid waarmee de fietser kracht zet op de pedalen

  Edge 1000:
  Extra weergave van Cycling Dynamics gegevens: weergave van op welk punt de pedaalomwenteling welke watt-meetwaarde wordt bereikt en op welke plek op de pedalen de kracht wordt gezet, in het centrum van het pedaal of aan de binnen- of buitenkant; weergave van de tijd waarin de fietser heeft gezeten of op de pedalen heeft gestaan

  Met de Vector 2 zijn ca. 30 verschillende watt- en trapfrequentiewaarden beschikbaar, inclusief de algemeen erkende vermogensmeterparameters:

  PP – Power Phase:
  Geeft weer op welk moment in de trapcyclus de positieve aandrijvingskracht begint en eindigt, wanneer je de meeste kracht gebruikt en hoe de verdeling van de beenkracht, afhankelijk van de positie tijdens de complete trapcyclus verandert.

  PCO – Platform Center Offset:
  Meet de horizontale krachtverdeling op het pedaal (“+” of ”-”) en geeft informatie over de uitwerkingen vanp de zithouding en positie van de schoenplaatjes op de rijtechniek en krachtoverbrenging.

  Zitten / staan
  · weergave van het geleverde vermogen en tijd zittend /staand
  · real time weergave op compatibele modellen

  FTP - Functional Threshold Power™:
  De FTP geeft aan met welk watt/vermogen een fietser langer dan een uur constant kan rijden, zonder noemenswaardige vermogensdaling

  NP - Normalized Power™:
  De NP is een ‘theoretisch‘ vermogen dat zou zijn bereikt als het vermogen tijdens de trainingseenheid constant zou zijn geweest. De NP brengt hierdoor de zogenaamde ‘Power Spikes‘ in balans en ‘vereffent‘ de vermogenscurve op een vergelijkbare waarde.

  IF - Intensity Factor™:
  IF geeft de intensiteit van een eenheid met betrekking tot het eigen prestatievermogen aan. (IF = NP/FTP)

  TSS - Training Stress Score™:
  TSS geeft de ‘objectieve‘ inspanning van een activiteit aan die ook rekening houdt met de duur.

  Pedaalbody en lager
  • lichte behuizing
  • pedaaloppervlak van roestvrijstaal
  • CNC-gefreesde, gehard roestvrijstalen as
  • afdedichte lagers
  • instelbare speling
  • rode schoenplaatjes met slipvrij rubberoppervlak (compatibel met Look Keo, ± 3° zijwaartse speling, onder art.nr. 2099017 vind je schoenplaatjes zonder speling)
  • gewicht: ca. 312 g (per paar)

  Pedaalsensor

  De pedaalsensoren worden pas na de montage van de pedalen aangebracht. Dat maakt de montage wezenlijk eenvoudiger. De pedalen zijn geschikt voor crankstellen die 12 – 15 mm dik en tot 44 mm breed zijn. De grote pedaalsensoren zijn geschikt voor crankstellen die hier 15 – 18 mm dik en tot 44 mm breed zijn. Er zijn dus twee uitvoeringen van het Vector 2 systeem. Let hierop bij je bestelling!
  • ANT+ draadloos protocol
  • vervangbare batterij (per pedaal 1 x CR2032)
  • waterdicht volgens IPX7
  • batterijduur: minimaal 175 uur actief fietsgebruik
  • gewicht: ca. 46 g (per paar)

  Let op: het gewicht van de berijder mag max. 90 kg bedragen!

  Inclusief: Garmin Vector 2 pedalen (1 paar), 2 x pedaalsensor incl. U-schijven, schoenplaatjes rood (1 paar), usb-ANT+ stick

  Nummer van de fabrikant: 0100145500 (uitvoering 12 – 15 mm), 0100145501 (uitvoering 15 – 18 mm)

  eigenschappen

   
   
   
  kliksysteem:
  https://media1.rosebikes.de/cms/ghs02_en.jpg;


  alle producten van het merk Garmin

  toon meer

  Klanten die dit artikel hebben gekocht, kochten ook

   
   
   

  Klantenvragen en -antwoorden

   
   
   
  Heb je een vraag over dit product? Leg deze aan de ROSE klanten voor.
  Jouw vraag is opgeslagen en moet nog worden vrijgegeven. Je krijgt een e-mail zodra je een antwoord op jouw vraag hebt gekregen.
  Er is een fout opgetreden tijdens het opslaan van jouw vraag. Probeer het later nog eens.
  V: Ik zie op de foto alleen de pedalen en niet de zenders. Zitten die wel in het pakket inbegrepen?
  van Slowitch (geschreven op 23.04.2017)
  Jouw antwoord is opgeslagen en moet nog worden vrijgegeven.
  Tijdens het opslaan van jouw antwoord is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.
  V: Hi, ich habe im Internet gelesen, das man das Wattsystem nur mit max. Körpergewicht von 90 kg benutzen sollte, da sonst dieses Wattsystem beschädigt wird. Oder beziehen sich die 90kg auf etwas anderes. (Trittstärke ect.) Gruß Mike?
  V: Hallo, Ik heb op internet gelezen dat je alleen max. Watt het systeem Lichaamsgewicht van 90 kg moet gebruiken, anders is dit watt systeem is beschadigd. Of de 90kg verwijzen naar iets anders. (Tread hoogte ect.) Groeten Mike?
  van Michael Hunold (geschreven op 25.03.2016)
  (0 van 1 klanten vonden dit een goede vraag)
  A: Die Gewichtsbeschränkung liegt bei 90 kg lt. Hersteller. Dein ROSE Bikes Team.
  A: Het maximale gewicht is 90 kg lt. Fabrikant. Uw ROSE Bikes Team.
  van ROSE Bikes (geschreven op 30.03.2016)
  Jouw antwoord is opgeslagen en moet nog worden vrijgegeven.
  Tijdens het opslaan van jouw antwoord is een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.

  Beoordelingen

  (4)
   
   
   

  Dit artikel werd 4 keer beoordeeld.

  5 sterren
  4
  4 sterren
  0
  3 sterren
  0
  2 sterren
  0
  1 ster
  0

  Je kunt uitsluitend artikelen beoordelen als je bent aangemeld en het product hebt gekocht. Meld je aan om het artikel te kunnen beoordelen.
  Garmin Vector 2 vermogensmeter in de pedalen 5
  van Ingolf Müller
  (geschreven op 08.09.2017) 2017-09-08
  gekocht artikel: /
  Die Vector2 Pedale funktionieren einwandfrei mit meinem Edge1000. Die Montage klappte ohne Probleme an den Ultegra 6800 Kurbeln. Sammle damit regelmäßig Daten für meine Critical Power Curve. Wer lange Anstiege mit Einbrüchen wegen überlastenden, ehrgeizigen Einsatz auf den ersten Kilometern vermeiden möchte, für den lohnt sich der Kauf auf jeden Fall. Auch lässt sich eine Leistungsverbesserung letztlich nur über eine zeitliche Ausdauerleistung (Zeit und Durchschnittsleistung dabei) beschreiben. An meinem MTB fehlt mir jetzt leider die Leistungsmessung sehr. :-)
  van Markus Kleineberg
  (geschreven op 10.04.2017)
  gekocht artikel: /
  Klik hier om het commentaar in jouw taal te vertalen.
  Artikel ist schnell und gut Verpackt angekommen.
  van Moritz Micus
  (geschreven op 05.11.2016)
  gekocht artikel: /
  Klik hier om het commentaar in jouw taal te vertalen.
  Vorab die wichtigste Aussage: "Ich bin mit dem Garmin Vector 2 sehr zu frieden und glücklich!" Ich habe lange überlegt für welches Wattmesssystem ich mich entscheide und hatte zunächst Skrupel wegen der "Exposition" des Systems an den Pedalen inkl. der zugehörigen Sender, die "herabhängend" und für mich sehr Sturzanfällig aussahen. Meine Supportanfrage bzgl. der Schadenanfälligkeit direkt bei GARMIN wurde mir sehr sehr ernüchternd, ohne große Mühe und nach dem Motto "können wir nichts zu sagen, na klar, alles kann irgendwie kaputt gehen" beantwortet. Aus Ärger über diesen schlechten GARMIN Service wollte ich den Vector 2 aus Prinzip nicht kaufen habe mir den Vector 2 dann aber doch bei ROSE in Bocholt zeigen lassen. An dieser Stelle "Danke für die super Beratung ROSE!" ROSE hat mir erklärt wo die Technik genau sitzt, welche Teile wirklich teuer sind, welche Teile anfällig sind und dass das exponierte Teil am Pedal "nur" der ANT+ Sender ist und nicht der teure Dehnmesstreifen, welcher in der Pedalachse selber gut geschützt sitzt. Nun habe ich den Vector 2 dann doch direkt aus Bocholt mitgenommen und bin sehr zu frieden. Sowohl mit der Beratung von ROSE (die auch alle Pros und Kontras mit mir durchgegangen ist und auch günstigere Systeme genannt hat) als auch mit dem Produkt an sich. Das System ist kinderleicht zu (de)montieren und auch die Kalibrierung ist einfach. Und es macht einfach richtig Spaß mit einem Wattmesssystem zu trainieren!
  van Philippe RICHARD
  (geschreven op 27.09.2016)
  gekocht artikel: /
  Klik hier om het commentaar in jouw taal te vertalen.
  Une catastrophe autant en terme de délais de livraison où le transporteur ne s'est pas présenté à l'adresse de livraison et a laissé le colis dans un bureau de poste où j'ai eu des difficultés à récupérer le colis (pas d'avis de passage donc pas de numéro) que de qualité du produit dont les piles des 2 capteurs étaient hors d'usage et dont un des capteurs est défectueux. j'attends une réponse commerciale pour avoir un nouveau capteur.
  van ROSE
  (geschreven op 30.09.2016)
  Merci de votre réaction. Un membre de l'équipe vous contactera dans les plus brefs délais. Votre équipe ROSE Bikes
  variant 12-15mm
  zwart

  niet beschikbaar

  variant 12-15mm
  zwart

  niet beschikbaar

  Garmin Vector 2 vermogensmeter in de pedalen

  12-15mm
  zwart zwart
  artikel is uitverkocht