NOMAD 2 MIPS fietshelm

Abstract SKU
2704741
SKU
232174401
Abstract Product Id
147215
Concrete Product Id
607219
SALE
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm
NOMAD 2 MIPS fietshelm

BELL NOMAD 2 MIPS fietshelm

30,73 € Adviesprijs € 90,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 232174401

Kleur matte gray

Maat

Details

De NOMAD 2 MIPS fietshelm van BELL voldoet aan de behoeften van elke ambitieuze mountainbiker zonder afbreuk te doen aan pasvorm, functie, stijl of veiligheid. Door het ERGO FIT-passysteem biedt de NOMAD 2 met geïntegreerd MIPS-systeem een uitzonderlijk comfort. De voor trailgebruik ontwikkelde FUSION IN-MOLD POLYCARBONATE schaal heeft een grote beschermingszone en veel grote ventilatieopeningen. De volgende trails wachten en met de NOMAD 2 MIPS heb je geen excuus meer om thuis te blijven.

Details:
• uniseks fietshelm voor bijv. MTB
• robuuste FUSION IN-MOLD POLYCARBONATE SHELL buitenschaal
• MIPS systeem reduceert rotatiekrachten
• ERGO FIT verstelsysteem
• 15 ventilatieopeningen
• verstelbaar vizier
• verstelbare NO-TWIST TRI-GLIDES riempjes
• anti-insectennet
• gespsluiting
• uitneembare, wasbare helmpads

Technische gegevens:
• gewicht: ca. 335 g (maat L)
• EN1078

Leveringsomvang:
• 1 x BELL NOMAD 2 MIPS mountainbikehelm

Highlights & technologieën:

FUSION IN-MOLD POLYCARBONATE SHELL:
Het EPS-schuim wordt in de dunne microshell schaal gespoten terwijl deze nog in de persvorm (de 'Mold') zit in plaats van deze los te vormen en later in de buitenschaal te lijmen.

NO-TWIST TRI-GLIDES:
Het kinbandsysteem is eenvoudig te verstellen, houdt de bandjes vlak en voorkomt dat ze verdraaien – dit maakt je bovendien nog aerodynamischer.

ERGO FIT:
Het speciale aanpassingssysteem voor unisize modellen kan heel eenvoudig worden bediend en zorgt voor een goede pasvorm van de helm.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te kunnen roteren en de hoeveelheid energie, die naar het hoofd of van het hoofd gaat, te vertragen of te verminderen en op deze manier hoofdletsel door rotatiekrachten te verminderen.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
210246-005
GTIN:
768686469343
Helmfeatures:
Vizier, MIPS
Beoordelingen 2
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(2)

Artikel beoordelen

NOMAD 2 MIPS fietshelm

Kleur: 
matte black
Maat:
54-60
Alles bestens, würde ich sofort wieder kaufen!

NOMAD 2 MIPS fietshelm

Kleur: 
matte pink
Maat:
52-57
Helm ist sehr gut, ging aber zurück, da er nicht passte