cep
SPORTSOKKEN ONDER DE LOEP

De compressiesokken van cep veroveren de wereld - of het nu gaat om wedstrijden of een workout. Telkens meer atleten erkennen het positieve effect van de prettige medi compression op hun prestatievermogen, uithoudingsvermogen en herstel.

Je ziet nauwelijks nog sporters die de functionele sokken niet gebruiken. Enkele ROSE medewerkers hebben de trendy cep sokken daarom zelf onder de loep genomen, om ga te gaan of de compressiesokken dat doen wat ze beloven.

Onze testers: De doorgewinterde cep-fan Werner die al jarenlang op de kwaliteit van het merk vertrouwt. En Kathrin, een cep-novice, die compressiesokken sceptisch gezind is.

Het testobject: De 3.0 generatie van cep - de opvolger van de populaire 2.0 collectie. De kwaliteit van de sokken is verbeterd en het van onder naar boven afnemende drukprofiel is nog beter om een optimaal effect te bewerkstelligen.

De bevindingen van ons testpanel lees je hieronder.

'IK DRAAG AL JAREN CEP' - WERNERS TESTRAPPORT

'Al jarenlang ben ik een overtuigde cep-drager. En dat heeft een goede reden! De sokken reduceren de spiervibraties tijdens het sporten. Na het hardlopen voelen mijn benen zicht daarom niet moe aan.
In de zomer bieden ze een uistekende bescherming tegen de zon. Mijn tip: als je de sokken voor de workout nat maakt, zorgen ze voor een aangenaam verkoelend effect.
Ook in de herst en winter draag ik de sokken graag. Onder een lange broek zorgen ze voor extra warmte en in de herfst zijn ze prima met een korte broek te combineren.
Ik gebruik de sokken echter niet alleen voor het sporten. Op lange werkdagen, bij beursdagen of ook tijdens vliegreizen zijn de cep sokken aangenaam om te dragen en beschermen ze de benen tegen vermoeidheidsverschijnselen.
Na intensieve workouts draag ik de cep Recovery Sokken. Hiermee herstellen de benen sneller. Daarom draag ik ze ook graag ‘s nachts in bed.'

‘Aanvankelijk was ik sceptisch...‘ - KATHRIN DOET VERSLAG

“Toen cep zijn nieuwe 3.0 Run sok bij ons voorstelde, moest ik bekennen dat het thema voor mij eigenlijk nieuw was. ‘Compressiesokken? Heb ik niet nodig!‘ - was mijn bondige reactie. Enigszins sceptisch aanvaarde ik het aanbod de sokken te testen. Bij de eerstvolgende workout droeg ik de sokken voor het eerst. Bij het aantrekken werd ik verrast door de pasvorm. De sokken zitten perfect, en bieden prettige ondersteuning zonder af te knellen. Tijdens de workout had ik het gevoel dat mijn benen meer uithoudingsvermogen hadden. Of dat aan de sokken lag? Goed mogelijk! De sokken ondersteunen niet altijd tijdens het trainen maar verkorten ook de aansluitende herstelfase. Aanvankelijk was ik sceptisch maar nu ben ik overstag en draag ook ik compressiesokken. Tijdens het trainen of het herstel - de sokken zijn nu onderdeel van mijn trainingsoutfit.“