Continental Grand Prix 5000
De koning is dood - lang leve de koning

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

Continental beëindigt de regeringstijd van de Grand Prix 4000 S II en stopt de productie van de populaire allround band, hoewel hij op de markt voor racebanden nog altijd de toon aangeeft. In plaats daarvan brengen de rubberspecialisten uit Korbach met de Continental Grand Prix 5000 per direct een nieuw model op de markt – en die kan ook tubeless!

Tot nu toe hadden de Duitsers geen voor tubeless geschikte racebanden in het assortiment. Naast de klassieke clincher uitvoering van de Grand Prix 5000 als verbeterde vouwband komt Continental nu met de tubeless-versie Grand Prix 5000 TL en onderstreept het voornemen ook toekomstig de toon op het gebied van racebanden aan te blijven geven.

Beter op alle vlakken

Rolweerstand, anti-lekbescherming, comfort, gewicht … vergeleken met het vorige model is de Continental Grand Prix 5000 op alle vlakken voortgeschreden in zijn evolutie. Het testlaboratorium van Continental geeft aan dat de band ca. 12% minder rolweerstand heeft, 20% meer anti-lekbescherming en wezenlijk meer comfort dankzij de verbeterde Active Comfort Technology die in de 3-laagse structuur van het karkas geïntegreerd is. Daar dempt het een aanzienlijk deel van de trillingen en vibraties direct bij de basis en verbetert zo het rijgevoel. Als kers op de taart heeft Continental ook het gewicht nog gereduceerd en de Grand Prix 5000 tot 10 gram lichter gemaakt vergeleken met de 4000 S II (bij 25 mm breedte).

Black Chili Compound – degelijke rubbermix met nieuwe receptuur

Veel grip en minder rolweerstand sluiten elkaar wederzijds uit. Er is een compromis nodig om beide met elkaar te verbinden. Voor de Grand Prix 5000 heeft Continental de samenstelling van de bekende Black Chili Compound verbeterd. Het resultaat is een uitgebalanceerde verhouding van stijfheid en stabiliteit voor een geoptimaliseerde rolweerstand bij een band die tevens zacht genoeg is om maximale grip op de bodem te bieden.

Laser Grip – Groetjes van Obi Wan …

Om de grip in snelle bochten te verhogen, heeft hat Continental de Grand Prix 5000 met Laser Grip profiel uitgerust. Deze micro-profielstructuur wordt d.m.v. een laser in het rubber gebrand en geeft de band een goedmoedig en voorspelbaar rijgedrag in bochten.

Vectran™ Breaker – je merkt hem niet, alleen als je hem nodig hebt.

Iedereen wil hem hebben… de best mogelijke anti-lekbescherming. Maar niemand wil daarom met wezenlijk meer gewicht rondrijden. De Vectran™ Breaker anti-lek-insert van de Continental Grand Prix 5000 is geïnspireerd door de indrukwekkende trekvastheid van spinnendraad en bestaat uit hoogwaardig, synthetisch geproduceerd materiaal van vloeibaar kristallijne polymeer dat enorm resistent is. Fijn en dicht verweven ontstaat zo een enorm veilige, beschermende laag tegen gaatjes die ook op de weegschaal nauwelijks waarneembaar is.

Binnenband of tubeless – een lastige keuze... of toch niet?

Vergeleken met de klassieke vouwband voor het gebruik met binnenband geeft Continental aan dat de Grand Prix 5000 TL tubeless band nog eens ca. 5% minder rolweerstand heeft. Tegelijkertijd wordt door de iets lager luchtdruk het comfort verder verhoogd. Als verdere aanpassing voor gebruik zonder binnenband is met de speciale Tubeless Ready Bead hiel van de band een uitstekende afdichting bij de kritische overgang van band en velg bereikt. Zo is de Grand Prix 5000 TL principieel met alle voor we weg ontwikkelde tubeless ready velgen compatibel en blijft hij ook bij hoge belastingen betrouwbaar op zijn plaats. Hoewel door een extra interne liner de band ook zonder afdichtmiddel dicht is, raadt Continental het gebruik van het eigen Revo Sealant aan om langdurig optimaal tegen lekrijden beschermd te zijn.

Indien je dus reeds met tubeless compatibele wielen hebt, raden je de tubeless variant van de Grand Prix 5000 aan. Want waarom zou je niet profiteren van extra performance?