It’s a Kind of Magic

Waar je ook met sluiten, klemmen, steken of clips te maken hebt: in de regel is het bevestigen vaak lastiger dan het losmaken. Dat begint bij helmsluitingen, komt voor bij houders van afneembare zadeltassen en gaat door tot bidonhouders. Met een kliksluiting aan een nauwelijks gebruikte tas is wellicht nog om te gaan. Maar als je een bidon onderweg niet in een houder krijgt, kan dat waardevolle secondes kosten of zelf tot verlies van de bidon leiden. Met Fidlock zijn accessoires eenvoudig van de fiets te halen en worden ze bijna vanzelf bevestigd. Zo kun jij je helemaal concentreren op het parcours om voorin mee te doen.

 

Het Fidlock-principe

Gericht op gebruiksgemak vereenvoudigt het Fidlock-systeem alles wat gesloten, verbonden en weer losgemaakt moet worden. De gecombineerde sluiting die werkt met magneten weet verschillende voordelen te combineren en zwakke punten te verbeteren. Alle producten van Fidlock maken indruk door de werking van een krachtige magneet. Voor eenvoudig sluiten en een stabiele bevestiging. Je kunt het systeem met een hand bedienen, ook met handschoenen. Dat zorgt voor meer comfort, veiligheid en tijdsbesparing.

 

Eenvoudig, maar anders.

Dat geldt niet alleen bij de aanwijzingen voor de kapper of als je nieuwe kleding koopt, maar is ook het principe van de Fidlock sluitingen. Vergeleken met andere mechanische systemen functioneert dat heel anders. Niet altijd: sleutel draaien - open en dicht. Fidlock heeft heel eigen systemen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van magneten en een magnetische zekering. Het openen gaat door draaien, schuiven of kiepen. Door het verpolen van de magneten wordt het losmaken vereenvoudigt.

 

Let´s Twist Again …

Fidlock is bij bidons zowel wat sluiten als openen betreft zeer beweeglijk. En dat vereenvoudigt het gebruik van de bidon onderweg, vooral als je weinig plaats op je fiets hebt. Om de bidon weg te kunnen nemen, draai je hem naar opzij uit de magnetische houder. Voor de bevestiging volstaat de aantrekkingskracht van de magneten. De bidon wordt bovendien magnetische gezekerd zodat hij ook op hobbelige passages op zijn plaats blijft. Het TWIST systeem van Fidlock is modulair opgebouwd. Naast speciale Fidlock onderdelen kun je het systeem ook voor standaard bidons gebruiken.