•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

Cyclocross

Cyclocross


Crossbike, de racefiets voor op het terrein

MET DE CYCLOCROSSER OVER TAKKEN EN STENEN

De fietsen uit deze categorie hebben vele namen: cyclocrossers, veldrijfietsen of crossbikes. Maar hoe je ze ook noemt, ze zijn allemaal in staat om op veldwegen met de snelheid van een racefiets te rijden. In de algemene fitnesstrend neemt het enthousiasme voor crossbikes steeds meer toe, langs de parcoursen, verdeeld over heel Europa, jubelen duizenden fans de renners in de modder en blubber toe. ROSE bouwt sinds jaren cyclocrossers op topniveau. In ontelbare wedstrijden zijn de ROSE bikes tot het uiterste getest en de opgedane inzichten helpen bij de ontwikkeling van nieuwe fietsen.

Crossfietsen zijn echter ook buiten het bos in hun element, op de weg of op fiets- of grindpaden slaan ze een goed figuur. Zo zijn ze enorm breed inzetbaar en vormen ze ook het perfecte trainingsmateriaal voor fitnessfans en hobbywielrenners. Wij hebben de uitdaging aangenomen om het beste uit beide werelden te combineren. Bij de ROSE cyclocrossfietsen komen racefietsparts samen met de robuustheid die je kent vanuit de mountainbikewereld. Om met succes op het cyclocrossterrein te heersen, moet de afmontage doordacht op elke fiets zijn afgestemd. Speciaal door ROSE voor dit gebruiksdoel ontwikkelde frames met een zeer sportieve geometrie, belastbare wielen met slanke crossbanden en snel en genopt profiel en verdere geselecteerde componenten maken elk model tot een veelzijdige en kloppende cyclocrosser.

Beïnvloed door de mountainbike worden ook steeds vaker schijfremmen op crossfietsen gemonteerd. Een ontwikkeling die ook wij bij ROSE hebben waargenomen en op onze fietsen hebben toegepast. Door de goede remprestaties en de hogere stabiliteit bij nat weer functioneren ze op het terrein beter dan de gangbare velgremmen en dat bij een slechts iets hoger gewicht. Natuurliefhebbers of nieuwsgierige zijinstromers – cyclocross is een heerlijke manier op passies te beleven die zo veelzijdig zijn als de sport zelf.