0 zoekresultaten

Enduro

De endurobikes komen eraan!


MET DE ENDURO OP DE SINGLETRACK OVER DE BERGEN

Endurobikes zijn afdalingkunstenaars en allrounders, tijdens downhill en toeren spelen ze hun troeven op de trail uit. Ze willen helemaal naar boven, daarheen waar je alles kunt overzien. De met sneeuw bedekte toppen van de omliggende bergen, de kleine plaatsjes in het dal, de trail voor je voeten. Je zet je helm en goggles op, stapt op de pedalen en laat de fiets rollen. ‘Eindelijk iets te doen’, roept je vering, je drukt je in de bochten, maakt je licht bij stenige passages en neemt de drop met een glimlach. Hoogwaardige voorvorken en dempers reageren heel precies, zorgen voor comfort en de nodige reserves als het er ruig aan toe gaat.

Onze enduro UNCLE JIMBO rolt op 27,5” wielen, deze maat biedt stabiliteit en wendbaarheid op lastig terrein. De vering en demping biedt 165 mm veerweg – hiermee werden tot voor kort nog downhillwedstrijden gereden. Daaruit blijkt ook duidelijk waar de reis heen gaat: het dal in! Het prestatievermogen is precies in deze richting geduwd, hier moeten de fietsen presteren. De uphillkwaliteiten mogen echter niet te kort komen, een goede endurofiets moet ook goed bergop rollen. Alleen dan is het pakket compleet. Daarom zijn de op afdaling gerichte fietsen zo licht dat je ook bergop liever zelf naar boven trapt i.p.v. je met de lift naar boven te laten brengen.

Enduro’s zijn goed voor fun omdat ze veel kunnen en te bieden hebben – op een wortelrijke singletrack, een toer of een enduroroute. Deze bijzondere fietsen hebben in korte tijd enorm aan populariteit gewonnen. Geen wonder, ze interpreteren het idee van het mountainbiken op een heel bijzondere wijze: het beleven van de omgeving met wisselende moeilijkheidsgraad, jezelf meten met vrienden tijdens vloeiende downhills, het samen onderweg zijn en plezier hebben bij het sporten in de natuur. En dat is toch precies hetgeen wat na een gave dag in het terrein blijft hangen.