•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland
534

Freeride

Freeride

Freeride – vrijheid in de bergen!


FREERIDERS – SPECIALISTEN VOOR HET BIKEPARK EN DOWNHILL

Freeriders zijn extreem en extreem spannend. Ze zijn gemaakt voor grote daden en extreme situaties, voor tricks en moves die bekwaamheid en moed verlangen. Hun opdracht is duidelijk, ze moeten bergaf en in de lucht perfect functioneren en veel kunnen incasseren. Hun werkgebied is helder afgebakend: ze storten zich in massieve drops, beheersen het bikepark, het zijn stuntbikes voor stuntactie. In de afgelopen jaren zijn de grenzen van het freeriden telkens meer opgeschoven, wat tot voor kort nog als onmogelijk gold is nu realiteit.
De rijvaardigheden groeien en ook het materiaal moet meegroeien en constant beter worden. En zo presenteren de freeriders zich als echte specialisten die met veel aandacht zijn gebouwd: stabiel, betrouwbaar, met veel veerweg en veel incasseringsvermogen. Hoogwaardige parts zijn maatgevend voor fun en veiligheid. De focus ligt daarbij niet op een laag gewicht, maar op houdbaarheid en functionaliteit.

Onze SOUL FIRE rolt op 27,5” wielen – het gouden midden als het gaat om de ideale combinatie tussen goede roleigenschappen over obstakels, stabiliteit en wendbaarheid. Zijn uiterst effectieve vering en demping stelt jou niet voor grenzen, je hebt de keuze uit 180 en 190 mm veerweg. Met de dienovereenkomstig aangepaste geometrie is het mogelijk de fiets aan jouw rijstijl en de verhoudingen van het landschap aan te passen. En ook als fun op de voorgrond staat, hebben wij het thema veiligheid serieus genomen, want alleen een fiets waar je volledig op kunt vertrouwen is een goede fiets.