•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland
13885

Trail

Trail mountainbikes

Trailbikes – de trail is het doel!


ALL MOUNTAIN FUN VOOR IEDEREEN

Trailbikes zijn de volledig geveerde universele genies onder de MTB’s, ze geven de essentie van het mountainbiken weer, het vrije bewegen in de natuur, het plezier aan het pure rijden. Ze zijn tot veel in staat: ze beschikken over voldoende veerweg om bergaf lastige trails eenvoudig de baas te zijn en zijn licht genoeg om bergop tempo te maken. Ze vormen een geslaagde synthese uit gave rijeigenschappen die een extreem grote groep aan mountainbikers aanspreekt. De ontwikkeling van trailbikes is hand in hand gegaan met de ontwikkeling van de MTB-sport. Met de invoering van volledig geveerde fietsen is de mountainbike naar een nieuw niveau getild. Plotseling ging een compleet nieuwe wereld open waarin alles mogelijk is. Wegen die voorheen als onbegaanbaar golden, zijn ontsloten.

Hoogwaardige achtervorksystemen lezen tegenwoordig seismografisch de ondergrond en garanderen een permanent contact met de bodem en optimale controle. Bergop werken ze uiterst neutraal en efficiënt, zodat geen kracht verloren gaat. Het zijn kleine downhillers in toerkleding. Fietsen waarmee nagenoeg alles mogelijk is, zeer breed inzetbaar. Ze zijn thuis voor een hobbelig alpendecors, op glooiende trails in het middelgebergte of op het rondje om je huis. En of je nu kiest voor de GRANITE CHIEF of de ROOT MILLER, de mogelijkheden zijn eindeloos. Hoewel de beide fietsen op wezenlijke punten verschillen.

Waar onze ROOT MILLER met 140 mm veerweg en 29” wielen eerder toergeoriënteerde coureurs bedient, legt de GRANITE CHIEF met 150 mm veerweg en 27,5” wielen de nadruk op agiliteit en wendbaarheid bij passages bergaf. Uiteindelijk is het een kwestie van persoonlijke smaak aan welke fiets je de voorkeur geeft. Beide bergkoningen zijn met onze configurator individueel af te stemmen. Zo kun je moeiteloos je eigen fiets vorm geven die je door bergen leidt en waarmee je onvergetelijke avonturen beleeft.