• Sorteren:
  • meer filters minder filters

170 zoekresultaten

Fietsbanden voor racefiets, MTB en trekkingfiets

Fietsbanden voor mountainbike, racefiets en trekkingfiets


Banden voor mountainbike, racefiets en trekkingfiets


Wij hebben een groot assortiment fietsbanden voor iedere ondergrond. Of u nu met de fiets zonder veel krachtsinspanning zoveel mogelijk over het gladde asfalt wilt glijden of op zachte grond de grip en controle niet wil verliezen, hier vindt u voor iedere ondergrond en iedere fiets de geschikte band. Wij hebben de juiste band voor uw fietstocht, wedstrijd of dagelijkse trainingsronde. Overtuig uzelf van ons enorm aanbod.

Heb je vragen over fietsbanden?

Wat zijn tubeless banden en kan ik deze ook met een binnenband gebruiken?
De meeste moderne fietsbanden zijn niet meer aan de velg gelijmd zoals tubes, maar worden op hun plaats gehouden door de flanken van de velg. Ter stabilisatie heeft de band aan beide zijden een rand, die bij draadbanden van staaldraad is gemaakt. Bij vouwbanden is deze gemaakt van soepele aramidevezels, waardoor de band compact kan worden opgevouwen. Het eigenlijke voordeel van vouwbanden is echter hun lagere gewicht. Sportieve fietsers geven daarom meestal de voorkeur aan vouwbanden, terwijl vrijetijdsfietsers vaak kiezen voor de goedkopere draadbanden.
Wat betekent ‘unplattbar’ (lekbestendig) bij fietsbanden?
De term ‘unplattbar’ is een beschermde marketingterm van de bandenfabrikant Schwalbe voor geselecteerde fietsbanden met een bijzonder hoge lekbescherming. De tot 5 mm dikke anti-leklaag onder het loopvlak is ook ontworpen om verticaal binnendringende spijkers te weerstaan. Bij luchtbanden kan er echter nooit sprake zijn van honderd procent bescherming tegen lekrijden, dus de term ‘unplattbar’ moet niet letterlijk worden genomen.
Met welke maten moet ik rekening houden bij het kopen van fietsbanden?

De juiste bandenmaat hangt vooral af van ruimtelijke beperkingen door frame, vork of velgremmen. Met name de velgen en banden moeten qua diameter precies bij elkaar passen, en er is enige speling in de bandbreedte. Mountainbikebanden worden gewoonlijk gespecificeerd in Engelse inch-maten (bv. 29 x 2,25"), terwijl racefietsbanden in Franse maten worden gespecificeerd (bv. 700 x 23C). Het beste is de verplichte Europese ETRTO-norm te volgen, waarbij een klein getal de bandbreedte aangeeft, gevolgd door een groter getal voor de binnendiameter van de band, bijvoorbeeld 23-622. De diameter van de oude band moet overeenkomen met die van de nieuwe band, voor de bandbreedte kun je de ETRTO-aanbevelingen in onderstaande tabel volgen.

Breedte binnenrand velgmogelijke bandbreedte
13 mm18–25 mm
15 mm23–32 mm
17 mm25–50 mm
19 mm28–57 mm
21 mm35–62 mm
23 mm37–64 mm
25 mm44–64 mm
27 mm47–64 mm
29 mm54–64 mm
Wat zijn tubeless banden en kan ik deze ook met een binnenband gebruiken?
Tubeless banden zijn fietsbanden die zonder binnenband op compatibele velgen worden gereden. Een vloeibaar afdichtingsmiddel zorgt ervoor dat er geen lucht ontsnapt. De meeste tubeless banden die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zijn te herkennen aan labels als ‘Tubeless Ready’ of ‘Tubeless Easy’. Ze kunnen zowel met als zonder binnenband gereden worden. Bij het rijden met een binnenband zijn er geen nadelen ten opzichte van ‘normale’ banden die niet geschikt zijn voor tubeless constructie.