Vector 3 pedaalvermogensmeter

Abstract SKU
2661802
SKU
226392701
Abstract Product Id
31289
Concrete Product Id
120886
SALE
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter
Vector 3 pedaalvermogensmeter

Garmin Vector 3 pedaalvermogensmeter

569,36 € Adviesprijs € 899,99

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 226392701

Kleur zwart

Details

Met de Vector 3 vermogensmeter van Garmin schroef je de volgende generatie vermogensmeter op basis van pedaalkracht aan je fiets. Het compacte design van de Vector pedalen is aangepast en verbeterd. Een extra pedaalzender voor datatransmissie is net als bij het vorige model niet meer nodig. Daardoor is de vermogensmeter nog eenvoudiger te monteren. Bij het fietsen is het vermogen de directe en objectieve indicator voor de prestatie en deze wordt, in tegenstelling tot de hartslag, niet beïnvloed door externe factoren zoals voeding, stress, vermoeidheid, hitte of kou. Met een vermogensmeter kun je de intensiteit van je training nauwkeurig beoordelen en op basis van prestatie trainen. Het concept waarop het Vector 3 systeem is gebaseerd, is eenvoudig maar effectief: de prestatie wordt in het pedaal gemeten, dat wil zeggen daar waar de kracht wordt gezet. De sensor registreert tijdens de gehele pedaalomwenteling zelfs de kleinste torsie in de pedaalas. De gemeten torsie wordt met een standaardcalibratie vergeleken en zo wordt berekend hoeveel kracht er op het pedaal komt. De meting gebeurt meerdere honderden keren per seconde. Bij dit duale Vector 3 systeem bevinden de krachtsensoren zich in beide pedalen. Zo kan het vermogen van beide benen onafhankelijk van elkaar worden gemeten. Bovendien wordt zowel het totale vermogen als ook de verdeling tussen de krachtverdeling tussen het linker- en rechterbeen (balance) weergegeven om de trapbeweging nog efficiënter te kunnen maken. Naast het totale vermogen bepaalt de Vector 3 met behulp van geïntegreerde acceleratiesensoren de trapfrequentie evenals verschillende andere gegevens. Deze kunnen dan op compatibele Garmin apparaten of andere compatibele voor ANT+ / bluetooth smart geschikte fietscomputers en bij GarminConnect, de gratis online fitness community, worden weergegeven. Omdat het Vector 3 vermogensmetingssysteem gebaseerd op de pedalen meet, hoeven andere componenten zoals crankstel of wielen niet te worden vervangen. Een ander voordeel is het geringe extra gewicht in vergelijking met vermogensmeter die in de crank meten.

• eenvoudig plug & play pedaalsysteem
• status led toont belangrijke montage- en onderhoudsinformatie
• exacte wattmeting (+/- 1%) met links-/rechts-beenkrachtverdeling
• ANT+™ Technologie
• BLE (Bluetooth Low Energy) technologie (voor het doorgeven van gegevens aan apparaten met Bluetooth Smart protocol)
• robuuste en beschermd in de pedaalbody gemonteerde Piezo sensoren
• meet verschillende wattages en de trapfrequenties, d.w.z. dat je geen extra trapfrequentiesensor nodig hebt
• automatische temperatuurcompensatie voor exacte wattwaarden in alle omgevingen
• dynamisch calibratieproces, ook na het vervangen van de batterij
• instelbare waarde voor crankarmlengte: 110 mm tot 236,5 mm
• eenvoudige firmware updates voor toekomstige vernieuwingen
• vermogensgegevens en grafische weergave bij Garmin Connect™: online trainingsportaal met dagelijks meer dan 3 miljoen gebruikers en meer dan 300.000 geüploade activiteiten – maak dagelijks na je training een analyse van je training en maak gebruik van de gratis trainingsplanningen, functies voor kaartweergave via Googlemaps, Bing of Open Street Mag, routeplanning en gegevenstransmissie

Met de Vector 3 zijn ca. 49 verschillende watt- en trapfrequentiewaarden beschikbaar, inclusief de algemeen erkende vermogensmeterparameters:

• PP – Power Phase: Geeft weer op welk moment in de trapcyclus de positieve aandrijvingskracht begint en eindigt, wanneer je de meeste kracht gebruikt en hoe de verdeling van de beenkracht, afhankelijk van de positie tijdens de complete trapcyclus verandert.
• PCO – platform center offset: Meet de horizontale krachtverdeling op het pedaal (“+” of ”-”) en geeft informatie over de uitwerkingen van de zithouding en positie van de schoenplaatjes op de rijtechniek en krachtoverbrenging.
• zittende/staande positie: Weergave van het geleverde vermogen en tijd zittend /staand (real time weergave op compatibele modellen)
• FTP - Functional Threshold Power™: De FTP geeft aan met welk watt/vermogen een fietser langer dan een uur constant kan rijden, zonder noemenswaardige vermogensdaling (=> drempelvermogen)
• NP - Normalized Power™: De NP is een ‘theoretisch‘ vermogen dat zou zijn bereikt als het vermogen tijdens de trainingseenheid constant zou zijn geweest. De NP brengt hierdoor de zogenaamde ‘Power Spikes‘ in balans en ‘vereffent‘ de vermogenscurve op een vergelijkbare waarde.
• IF - Intensity Factor™: IF geeft de intensiteit van een eenheid met betrekking tot het eigen prestatievermogen aan. (IF = NP/FTP)
• TSS - Training Stress Score™: TSS geeft de "objectieve" belasting van een activiteit aan, waarbij ook rekening wordt gehouden met de duur ervan.


Technische gegevens:

• lichte behuizing van composietmateriaal
• pedaaloppervlak van roestvrijstaal
• CNC-gefreesde, gehard roestvrijstalen as
• afgedichte lagers:
• instelbare speling
• gewicht: ca. 316 g (per paar)
• ANT+ draadloos protocol
• BLE (Bluetooth Low Energy)
• vervangbare batterij (2x LR 44)
• waterdicht volgens IPX7
• batterijduur: ca. 120 uur bij actief fietsgebruik

Let op: het gewicht van de berijder mag max. 105 kg bedragen.

Leveringsomvang:
1 paar Garmin Vector 3-pedalen, 1 paar schoenplaatjes rood
Let op: incl. rode schoenplaatjes met slipvrij rubberen oppervlak (± 3° zijwaartse bewegingsvrijheid, onder bestelnr. 2099017 vind je schoenplaatjes zonder bewegingsvrijheid)

Artikelnummer van de fabrikant: 010-01787-00

LET OP: Welke prestatiegegevensvelden worden ondersteund en kunnen worden geëvalueerd, hangt af van het gekoppelde apparaat. Raadpleeg de specificaties van de fabrikant voor de exacte gegevens van jouw toestel.


Tip:
De pedaalas van de GARMIN Vector™ 3 pedalen is compatibel met het nieuwe systeem GARMIN Rally™!
Op die manier kan een reeds bestaande Vector™ 3 worden geüpdatet met de verschillende GARMIN Rally™-pedaalvervangingskits en/of worden omgebouwd naar een ander kliksysteem (bv. SHIMANO SPD SL / SPD).

Optionele GARMIN Rally™ pedaalbody’s:
• GARMIN Rally™ RS conversiekit voor SHIMANO SPD-SL (bestelnr. 2315528)
• GARMIN Rally™ XC conversiekit voor SHIMANO SPD (bestelnr. 2135530)
• GARMIN Rally™ RK conversiekit voor LOOK KéO (bestelnr. 2315527)


Eigenschappen
GTIN:
753759182564
Artikelnr. van de fabrikant:
0100178700
Beoordelingen 43
(26)
(9)
(1)
(3)
(4)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(43)

Artikel beoordelen

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Alles einwandfrei. Was willst Du mehr?

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Funktioniert sehr zuverlässig und hatte noch nie Probleme damit 😊👍🏽

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Top Angebot, super schnelle Lieferung

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Der Kunststoffkörper beider Pedale nach 2 Jahren und ca. 6000 km gebrochen. Bei diesem Preis ist das nicht akzeptabel!

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Wer für diesen Preis noch welche bekommt, sollte einfach schnell kaufen. Misst die Leistung wie in den jeweiligen Fachmagazinen angegeben - ich vertraue darauf. Setzt du mit dem Pedal in der Kurve auf, kann der Batterideckel (samt Batterie) verloren gehen. Allerdings Top Garmin Service mit kulanter Einstellung :-)

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Top Produkt!
Verbindet sich ohne Probleme mit dem Tacho und der Uhr.

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Gemonteerd op de racer en een aantal weken in gebruik. Na montage was de synchronisatie met de Garmin Edge 1030 zeer eenvoudig. Het scherm kan naar believen worden ingedeeld en geeft tijdens de rit de info die je graag wilt zien. Na de rit geeft de Garmin Connect app of de Strava app veel info over het geleverde vermogen, balans enz.
Op de connect.garmi.com website kan ook nog veel info grafisch in de tijd ingezien worden, waarmee de metingen zeer compleet zijn.
De Vector 3 pedalen zijn een top product.

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Artikel funktionierte leider nicht, der Umtausch in die aktuellste Version lief über Rose reibungslos. Leider funktionierte das Austauschmodell auch nicht - der Support von Garmin war mangelhaft. Letztendlich habe ich den Betrag von Rose zurückerhalten und einen Wattmesser von Shimano gekauft.

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Einziger Kritikpunkt: die Pedalen sind aus Plastik. Einmal irgendwo angestoßen, und man hat mindestens eine ordentliche Schramme drin.
Die Messung erfolgt zuverlässig. Gute Integration in Garmin Connect. Jede Menge Daten. Top.

Vector 3 pedaalvermogensmeter

Kleur: 
zwart
Maat:
standaard
Zuerst sehr zufrieden. Materialqialität, Montage, Synchronisierung, Kalibrierung und Datenqualität 1A!!
Aaaaaber dann die Ernüchterung bzgl. der Schuhplatten und des Tretkomforts! Und das geht gar nicht! vom Pedaltyp her sind sie tatsächlich kompatibel mit Look, jedoch war ich über das seitliche "schwimmen" der Schuhe erschrocken. Dann die mitgelieferten Schuhplatten montiert, in der hoffnung hier eine stabiele Schuh-Fuß-Führung zu haben - aber negativ!!! Auch mit dem Mitgelieferten Platten seitlich fast 2cm oder mehr Spielraum. So kann man nicht fahren!! Mit der Klemmungseinstellung an der Pedale fester ändert sich daran nichts. Damit wird dann auch der Datensatz, der anzeigt wie die Kraftübertragung an der Sohle ist zur völligen Phars. Gerade kräftige Fahrer werden fluchen.