DE NIEUWE GARMIN EDGE® 530 & 830

De nieuwe Garmin gps-fietscomputers Edge 530 en Edge 830 bieden niet alleen wielrenners voor ook mountainbikers de mogelijkheid hun performances te analyseren. Routes worden nog snelle berekend en via het touchscreen van de Edge 830 kunnen tochten direct op het apparaat gepland worden.

Nieuwe, smart features voor mountainbikers

De nieuwe fietscomputers leggen specifieke downhill metrieken vast. Met nieuwe analysefeatures worden ook gegevens over spronghoogte, sprongafstand en airtime geregistreerd. Ook de grit- en flow-waardes worden berekend die je o.a. informeren over de moeilijkheidsgraad van de gereden trail. Omvangrijke Trailforks data wordt direct in de fietskaart geïntegreerd. Je ziet meteen hoe lastig de route is en kunt op basis van populaire trajecten uit meer dan 80 landen zelf tochten samenstellen. In de Forksight-weergave zie je eigen positie in het trailnetwerk.

Uitgebreide gegevens over jouw prestaties om nog beter te worden
Met de mogelijkheden je prestaties te analyseren is het nog eenvoudiger te eigen fitheid en ontwikkeling te bekijken. De ClimbPro feature geeft informatie over komende beklimmingen afstanden en hoogtemeters en laat jou je krachten beter indelen. Wielrenners ontvangen wanneer ze een vermogensmeter gebruiken informatie over de VO2max, de regeneratietijd en het effect van hun workout. Ook kunnen ze meer te weten komen over de belasting in de afgelopen vier weken. Wanneer je vloeistof of voeding tot je moet nemen, geeft de fietscomputer een waarschuwing.

Navigatie en connected features
Ook navigeren is met de Edge 530 en 830 met een nog snellere routeberekening dankzij een betere processor nog eenvoudiger geworden. Met optische en akoestische word je over de Europese fietskaart geleid, bij scherpe bochten waarschuwt het apparaat je. Trendline Popularity Routing berekent voor iedereen de passende route en via het touchscreen van de Edge 830 stel je zelf direct op apparaat een eigen route samen. Ook de connected features weten te overtuigen. Verbonden met een smartphone krijg je een notificatie over telefoontjes en tekstberichten en kun je zelf berichten verzenden. Met GroupTrack en LiveTrack ben je voor iedereen te volgen.

Meer veiligheid onderweg
Als je valt, verstuurt het apparaat automatisch een bericht en wordt je positie doorgegeven. Ook zijn de computers compatibel met Varia Radar en de Varia fietsverlichting. Het diefstalalarm gaat af als de gestalde fiets wordt bewogen en stuurt automatisch een bericht naar je smartphone.

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

Bekijk nu de nieuwe Edge® 530 & 830