Abstract SKU
2713818
SKU
233351701
Abstract Product Id
157620
Concrete Product Id
632639
Voorraad beperkt
FIXTURE II MTB-helm
FIXTURE II MTB-helm
FIXTURE II MTB-helm
FIXTURE II MTB-helm

GIRO FIXTURE II MTB-helm

48,76 € Adviesprijs € 80,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 233351701

Kleur matte white/titanium

Maat

Details

De aangepaste FIXTURE II van GIRO zorgt voor een zelfverzekerde mountainbike-look en ventilatie en dat met een compact ontwerp. De IN-MOLD technologie in combinatie met het ROC-LOC SPORT FIT systeem bieden comfort en performance - of je nu voor een volgend MTB-avontuur vertrekt of een ontspannen blokje door de stad rijdt. De MTB-helm wordt gecompleteerd door de vele ventilatieopeningen voor een koel hoofd evenals een afneembaar vizier.

Details:
•lichte uniseks MTB-helm voor bijv. crosscountry, all mountain, touring
• gemaakt met de IN-MOLD technologie, voor een constante verbinding van de buitenschaal en binnenschaal
• robuuste polycarbonaat buitenschaal
• stootdempende EPS binnenschaal
• ROC-LOC SPORT FIT voor eenvoudige aanpassing ook geschikt voor staartdragers
• verwijderbaar SNAP FIT 2 vizier
• 16 ventilatieopeningen voor optimale ventilatie
• sneldrogend binnenwerk
• gespsluiting voor eenvoudige bediening en goede houvast
• reflecterende design-elementen

Technische gegevens:
• gewicht ca. 290 g (universele pasvorm)
• EN1078

Leveringsomvang:
• 1 x GIRO FIXTURE II mountainbikehelm

Highlights & technologieën:

IN-MOLD:
Bij de IN-MOLD constructie wordt de robuuste polycarbonaat buitenschaal tijdens het opschuimen van de schokabsorberende EPS-binnenschaal in een handeling met deze binnenschaal verlijmd.
De binnenschaal wordt onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. De helm wordt hierdoor, zonder extra gewicht, nog robuuster. Door dit productieproces kunnen bovendien duidelijk betere ventilatiesystemen en ventilatieopeningen worden gevormd. INMOLD helmen zijn, in vergelijking met traditionele helmen, hierdoor lichter en hebben duidelijk betere ventilatiesystemen.

EPS:
De binnenschalen van alle Giro helmen zijn gemaakt van EPS (expanding polystyrene). EPS is het meest efficiënte materiaal om schokken en stoten te absorberen. EPS is vederlicht en behoudt zijn eigenschappen over een breed temperatuurbereik.
Het doel van de EPS-binnenschaal is hoofdletsel bij de berijder te voorkomen of te verzachten bij een val. Het omhulsel absorbeert de energie en wordt daardoor zelf samengedrukt of zelfs vernietigd (vergelijkbaar met een airbag in een auto). Daarom moet een fietshelm na een botsing worden vervangen door een nieuwe.

ROC-LOC SPORT FIT SYSTEEM:
Het verstelmechanisme biedt een eenvoudige bediening met 1 hand en een verstelbereik van 7 cm. Compatibel met een paardenstaart.

SNAP FIT 2:
SNAP FIT 2 is een verwijderbaar vizier dat in een handomdraai kan worden afgenomen en opnieuw bevestigd wanneer nodig.

Let op:
De als design of decoratie aangebrachte reflecterende elementen aan de kleding worden niet gerekend tot de beschermende uitrusting die onder de verordening (EU) 2016/425 valt. Zij vallen dus evenmin onder de bepalingen van de verordening.

Eigenschappen
Helmfeatures:
0
Artikelnr. van de fabrikant:
200280-002
GTIN:
196178246514
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.