SOURCE MIPS fietshelm

SKU
230881602
Abstract Product Id
138109
Concrete Product Id
574323
SOURCE MIPS fietshelm
SOURCE MIPS fietshelm
SOURCE MIPS fietshelm
SOURCE MIPS fietshelm
SOURCE MIPS fietshelm
SOURCE MIPS fietshelm

GIRO SOURCE MIPS fietshelm

99,60 € Adviesprijs € 150,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 230881602

Kleur matte portaro grey

Maat

Levertijd 4-8 dagen

Store beschikbaarheid

Details

De SOURCE MIPS van GIRO combineert een hoge performance, zeer veel bescherming en een robuust ontwerp dat klaar is voor de trail. De helmschaal is aan de achterkant ver naar beneden getrokken en biedt zo extra bescherming. 17 ventilatieopeningen zorgen voor optimale koeling, terwijl het ROC LOC 5 passysteem met geïntegreerde MIPS-technologie veiligheid en comfort biedt. Het opschroefbare vizier zorgt voor een stijlvolle verschijning; de volledige hardbody afwerking aan de onderkant verhoogt de robuustheid en levensduur. De SOURCE MIPS is een coole helm voor ruwe, ruige trails, maar hij voelt net zo comfortabel aan op brede doubletracks.

Details:
• INMOLD binnenschaal
• volledig afgedekte hardbody EPS schaal
• ROC LOC 5 MIPS passysteem
• 17 WIND TUNNEL ventilatieopeningen
• geïntegreerd MIPS systeem reduceert rotatiekrachten
• verstelbaar moto-style vizier
• goggle compatibel
• COOLFIT binnenwerk
• Super Fit pasvorm
• EN1078

Gewicht: ca. 342g (maat M)

INMOLD:
De binnenschaal wordt onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

ROC LOC SYSTEM:
Het verstelmechanisme in een zeer kleine behuizing is heel eenvoudig met twee vingers te bedienen. Naast de breedte kan ook de hoogte naar gelieven worden aangepast om een optimale pasvorm mogelijk te maken.

WIND TUNNEL:
Een doordacht ventilatiesysteem van interne kanalen en actieve ventilatieopeningen zorgt ervoor dat koude en frisse lucht om het hoofd wordt geleid en warmte naar buiten wordt weggeleid. Een optimale ventilatie, ook als het er aan intensief aan toe gaat.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

COOLFIT:
Dit materiaal transpoort het door zweten ontstane vocht zeer snel af. Hierdoor ademt het zeer goed en zorgt het voor een droog en comfortabel gevoel.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
200256-009
GTIN:
768686380341
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen 2
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(2)

Artikel beoordelen

SOURCE MIPS fietshelm

Kleur: 
matte portaro grey
Maat:
55-59
Super geiler Helm. Passt sehr gut und sieht modern aus.

SOURCE MIPS fietshelm

Kleur: 
matte portaro grey
Maat:
55-59
Passt sehr gut nur für mich als Rennradfahrer ist die Optik nicht das wahre. Hab mich für den Cinder gleicher Marke entschieden