Meer vrijheid, meer avontuur
Bekijk onze gravelbikes

Zoals de aanduiding al doet blijken is een gravelbike uitermate geschikt voor het rijden over grindpaden, kasseien en verharde bos- en veldpaden. Met een gravelbike fiets je daar, waar een klassieke racefiets op zijn grenzen stoot. De BACKROAD en de PRO CROSS GRAVEL zijn de ideale werktuigen voor avonturiers die verlangen naar offroad belevenissen.

BACKROAD
Met de BACKROAD presenteren wij onze allrounder. Hij voelt zich, zoals zijn naam al doet vermoeden, ook naast het asfalt op zijn gemak. Een langere wielbasis, bredere banden en krachtige hydraulische schijfremmen bieden een rustige loop en veiligheid in het terrein. De BACKROAD blijft echter telkens trouw aan zijn racegenen, lichtheid en beweeglijkheid. Hij overtuigt met een 1040 gram licht carbon frame, volledig interngeleide kabels en de ROSE Disc full carbon voorvork met steekas die regelmatig hoge waarderingen in internationale tests krijgt. Het frame en de voorvork beschikken over de flatmountstandaard voor de bevestiging van schijfremklauwen. Dat bespaart gewicht en verdeelt de remlast optimaal.

PRO CROSS GRAVEL
Een gunstiger alternatief voor de BACKROAD is de nieuwe PRO CROSS GRAVEL. De fiets heeft een licht, triple butted 6061 T6 Ultralight aluminium frame met een gewicht vanaf ca. 1390 gram. De naadloze afwerking en de intern geleide versnellings- en remkabels verlenen de fiets een clean uiterlijk. De PRO CROSS GRAVEL weet met een sportieve, uitgebalanceerde geometrie te overtuigen en biedt optimale voorwaarden voor jouw volgende graveltocht. Het frame is bovendien beschikbaar vanaf framemaat 46 cm: voor mensen met een lichaamslengte vanaf 1,60 m. Bij die framemaat zijn er kleinere 650B wielen gemonteerd.