producten weergeven
30 dagen herroepingsrecht Fietsmontage in Duitsland Ruim 100 jaar familietraditie
  Rose

  Ontwikkelen met passie

  ROSE is echt teamwork   Onze ingenieurs leven tussen zadel en bureaustoel, want alleen passie leidt tot echte innovaties – en gepassioneerd zijn Jürgen Telahr, Max Sistenich en Christoph Krüppel zeker. 

  Jürgen Telahr is amateursporter, hij finishte bij Iron Man op Hawaï en zit het grootste gedeelte van zijn vrije tijd op de fiets. Sinds 2011 is hij hoofdverantwoordelijke voor de ontwikkeling en het technische design van de ROSE racefietsen, triatlon- en trekkingbikes en e-bikes. 

  De categorie ‘mountainbike’ wordt sinds 2013 door Christoph Krüppel en Max Sistenich vertegenwoordigd. Alles wat banden met noppen heeft pakken deze beide volbloed bikers aan; hardtail of full suspension, 26, 27,5 of 29 inch, cross country, marathon, all mountain, enduro of freeride. Een ander belangrijk bestanddeel is de samenwerking met de Fachhochschule Bocholt onder de leiding van prof. dr. ing. Kerstiens en prof. dr. ing. Nisch. Zij houden zich o.a. bezig met onderzoek naar het veer- en dempgedrag van full suspension bikes en, in samenwerking met carbon experts, naar de optimalisering van constructiemethoden bij carbon frames. 

  Last but not least verwijzen we nog naar onze nieuwe racevoorvork. Samen met onderzoekers naar lichte constructiemethoden en carbontechniek is het ons gelukt, een voorvork te ontwikkelen die een uitmuntende verhouding van comfort, stijheid en gewicht biedt. Met een gewicht van ca. 300 g behoort de vork tot de beste op de markt.

   
     laad kaart
  'laad kaart