0 zoekresultaten

Hi Vis overschoenen - goed zichtbaar bij schemering en in het donker

Wie in de schemering en het donker op tijd door andere verkeersdeelnemers gezien wil worden moet in ieder geval investeren in Hi-Vis overschoenen. De overschoenen verschijnen in opvallende kleuren en met grote reflecterende prints zodat je ook bij slecht lichtomstandigheden nog beter in het verkeer wordt waargenomen. In ons koopgids leggen we uit waarop je moet letten bij aankoop van een high visibility overschoenen.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan Hi-Vis overschoenen voor race, MTB en trekking in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals GripGrab, Endura, Craft und Co. Voorzie jezelf van high visibility uitrusting voor de donkere dagen.


Hi-vis voor nog meer zichtbaarheid

Voor in het donker en de schemering zijn fietsers voor andere verkeersdeelnemers lastig te zien. Het gebruik van reflecterende elementen of reflecterend materiaal aan je kleding is een goede maatregel omdat het oplicht als er licht op straalt. Zo ben je voor andere verkeersdeelnemers beter zichtbaar.

Je kunt je zichtbaarheid echter nog verder verbeteren. Daar komt het ‘Hi-Vis’-concept om de hoek kijken. Zoals de naam high visibility al zegt is het doel een betere zichtbaarheid in het verkeer. Door de opvallende neonkleuren (zoals visibility yellow) onderscheid je je duidelijk van het donker. Andere verkeersdeelnemers kun je zo wezenlijk sneller waarnemen.


High Visibility overschoenen voor de zomer

Ook in de zomer zijn overschoenen in opvallende kleuren en met grote reflecterende prints een goede mogelijkheid om jouw zichtbaarheid door jouw kleding te verbeteren. Vooral als je ‘s ochtend voor zonsopkomst of ‘s avonds laat onderweg bent, zijn de overschoenen in hi-vis kleuren aan te bevelen.

Bij hoge temperaturen moeten de overschoenen vooral aan een eis voldoen: ademend vermogen hebben. In ons koopgids leggen we uit waarop je moet letten bij aankoop van summer visibility overschoenen.

  • Lycra Shoe Cover: De lichte covers van lycra hebben een zeer nauwsluitende pasvorm. Zo blijft de aerodynamica in stand. Ze beschikken niet over een geïntegreerde membraan en beschermen je daarom alleen tegen matige wind, lichte regen, opspattend water of vuil. Lycra shoe covers worden vooral gebruikt om de race- of MTB-schoenen schoon te houden en tegen krassen te beschermen.
  • Winddicht: Bij winddicht overschoenen is een winddichte membraan verwerkt. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt. Deze verhindert het binnendringen van rijwind en beschermt je tegen afkoelen. De microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag laten waterdamp, dat door zweten ontstaat, echter ongehinderd naar buiten verdampen. Overschoenen met een winddichte membraan beschermen je daarom tegen rijwind, lichte regen en opspattend water en zijn tegelijkertijd ademend. Bekende winddichte membranen zijn bijvoorbeeld GORE WINDSTOPPER, maar ook lichte softshell materialen.
  • Waterdicht: Voor optimale bescherming tegen regen gebruiken fabrikanten een waterdichte membraan. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt. De laag houdt zowel wind als ook regenwater tegen zodat het niet in het materiaal binnen kan dringen. Tegelijkertijd zorgen microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag ervoor dat waterdamp, dat door zweten ontstaat, ongehinderd naar buiten kan verdampen. Een waterdichte membraan is derhalve ook zeer ademend. De ideale bescherming tegen de koude rijwind, regen en opspattend water.


Hi-vis Shoe Cover voor de winter

Vooral als het koud is, is high visibility kleding aan te bevelen. Als het ‘s ochtends nog lang donker is en ‘s avonds al weer vroeg donker wordt, moet je als het op zichtbaarheid aankomt geen compromissen aangaan. In ons assortiment vind je derhalve ook speciale winter overschoenen in goed zichtbare kleuren, met grote reflecterende prints of met reflecterende hoofdmateriaal.

In de winter moeten de overschoenen vooral aan een eis voldoen: warm zijn. Alleen de juiste materialen beschermen je tegen regen, nattigheid en de koude rijwind. Waar je op moet letten bij aankoop van high visibility overschoenen voor de winter, hebben we hier overzichtelijk op een rijtje gezet:

  • Winddicht: Het zogenaamde ‘Windchill‘-effect zorgt ervoor dat de temperaturen bij toenemende windsnelheid nog kouder aanvoelen dan dat ze eigenlijk zijn. Door de gevoelde kou, koel je zelf ook nog sneller af. Veel fabrikanten integreren daarom in het materiaal van de overschoen een winddichte membraan. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt. De dunne kunststof laag laat geen wind binnendringen en vermindert daardoor het ‘windchill’-effect. Bovendien is een winddichte membraan ook waterafstotend. Dat betekent dat het materiaal lichte regen en opspattend water bij je vandaan houdt. Tegelijkertijd zorgen de microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag laten waterdamp, dat door zweten ontstaat, echter ongehinderd naar buiten verdampen. Materialen zoals GORE WINDSTOPPER of softshell zijn daarom een ideale winddichte bescherming op koude dagen. Zo blijven je voeten en schoenen op koude dagen warm en droog.
  • Waterdicht: Als je ook op bij wisselvallig weer onderweg bent, zijn hi vis overschoenen met een waterdichte membraan aan te bevelen. Dit is een dunne kunststof laag die in het materiaal is verwerkt. Door microscopisch kleine perforaties in de kunststoflaag kan waterdamp, dat door zweten ontstaat, echter ongehinderd naar buiten verdampen. De perforaties zijn echter zo klein dat regenwater en wind niet van buiten naar binnen kunnen dringen. Zo houdt een waterdichte membraan de regenoverschoenen steeds warm en draag - ook als het buiten nat is.
  • Thermomateriaal: Om je oog op koude dagen warm te houden, gebruiken fabrikanten van winter shoe covers thermomateriaal dat effectief tegen de kou isoleert. Met materialen zoals fleecevoering of neopreen wordt een barrière tegen de kou opgeworpen zodat schoen en voet langer warm blijven.


Welke features zijn nog meer belangrijk?

  • Opening in de zool: De meeste overschoenen voor racefiets en MTB hebben geen eigen zolen. In plaats daarvan beschikt de onderkant van de overschoen alleen over een elastische verbinding of klittenband. Zo kun je de cover probleemloos met schoenplaatjes combineren.
  • Doorlopende klittenbandsluiting: Om het aantrekken van overschoenen te vereenvoudigen hebben veel fabrikanten hun overschoenen met een doorlopende klittenbandsluiting aan de achterkant uitgerust. Zo kun je snel in de sloffen schieten en hoef je aan de achterkant alleen nog maar te sluiten. Een kind kan de was doen!
  • Neopreen: Veel winter overschoenen zijn gemaakt van neopreenmateriaal of beschikken over inserts van neopreen. Daardoor zijn de overschoenen nog robuuster en beschermen ze je tegen wind, regen en kou.


Welke maat moeten mijn overschoenen hebben?

Door de slanke pasvorm van overschoenen is het belangrijk de juiste maat te vinden. Enerzijds moeten ze niet te los zitten en verschuiven, anderzijds moeten ze niet te strak zitten zodat je ze niet aan kunt trekken.

De fiets overschoenen moeten in je eigen schoenmaat of eventueel iets groter gekocht worden. Zo kun je ze nog eenvoudiger aantrekken, zitten ze strak, maar knellen je voet en schoen niet onnodig af. Onze medewerkers helpen je graag verder als je hulp nodig hebt om de juiste maat te vinden.


Met deze praktische tips moet je zonder problemen juiste high visibility overschoenen voor jouw MTB- of raceschoenen kunnen vinden. Onze medewerkers helpen je graag verder als je hulp nodig hebt of als je een intensiever advies nodig hebt.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan Hi-Vis overschoenen voor race, MTB en trekking in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals GripGrab, Endura, Craft und Co. Voorzie jezelf van high visibility uitrusting voor de donkere dagen.