Fietshandschoenen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters
GripGrab Alles ongedaan maken

9 zoekresultaten

Fietshandschoenen voor op de racefiets, MTB enz.

Als je met de fiets op pad bent, adviseren we jou fietshandschoenen te dragen om voldoende grip op het stuur te hebben. In deze koopgids leggen we uit waarin fietshandschoenen zich onderscheiden, welke paddings er zijn, hoe handschoenen voor op de fiets moeten zitten, waar je op moet letten als je de wielerhandschoenen je smartphone wilt bedienen etc.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietshandschoenen voor dames, heren en kinderen in alle standaard maten en prijsklasses, geschikt voor de zomer en winter en van bekende merken zoals ROSE, Castelli, GORE WEAR, Roeckl, GripGrab, ENDURA, Northwave enz.


Waarom moet je fietshandschoenen dragen?

Functionele wielerhandschoenen mogen in geen enkele uitrusting ontbreken. Door de hoogwaardige materialen met bijv. een kunstleren handpalm evenals praktische features zoals siliconen grippers aan de palm van de hand bieden deze handschoenen veel grip op het stuur van je fiets - ook als je handen vochtig zijn. Extra pads van schuimstof of gel zorgen er bovendien voor dat trillingen van de weg of trail worden gedempt en de handen worden ontzien.


Welke fietshandschoenen?

De beste fietshandschoenen helpen niet als ze niet precies op jouw gebruiksdoel zijn afgestemd. Dit bepaalt welke materialen gebruikt worden, of de vingers lang of kort moeten zijn, of je een pad van schuimstof of gel nodig hebt, of je handschoenen touchscreen compatibel moeten zijn enz. In ons assortiment vind je daarom diverse soorten wielerhandschoenen.

Zo verkopen wij speciale winterhandschoenen. Dit zijn handschoenen die van aangepaste, kou-isolerende materialen zijn gemaakt en zo de handen tegen afkoelen beschermen. Bovendien beschikken veel winter gloves met lange vingers vaak ook over wind- en waterafstotende membranen of oppervlaktebehandelingen zodat je ook beschermd bent tegen wind, regen en opspattend water.

Afhankelijk van het gebruiksdoel kun je kiezen voor racehandschoenen en MTB-handschoenen, om zo optimaal voor je volgende tocht uitgerust te zijn. Wij hebben deze handschoenen reeds op basis van de gebruikte materialen en paddings onder de juiste categorie geplaatst. Zo weet je precies waar je moet zoeken.

Bovendien vind je bij ons ook verschillende handscoenen met korte vingers en handschoenen met lange vingers.


Welke fietshandschoenen in de winter?

De beste fietshandschoenen voor de winter beschikken over een speciaal op het koude seizoen aangepaste combinatie van materialen. Enerzijds moeten wielerhandschoenen voor als het vriest over een lekker warme binnenvoering beschikken die een goede isolerende laag tegen de binnendringende kou biedt. Bovendien zijn de bovenmaterialen van de handschoenen voor de winter zo gekozen dat ze kou-isolerend zijn. Afhankelijk van de temperatuur en jouw eigen waarneming kun je kiezen tussen winddichte, waterafstotende softshell winterhandschoenen en thermofietshandschoenen met een wind- en waterdichte membraan. Zo ben je ook in de koude tijd van het jaar optimaal beschermd tegen de kou.


Fietshandschoenen - welke maat moet ik kiezen?

De keus voor de juiste maat is bij handschoenen uiterst belangrijk. Het is van belang dat de fietshandschoenen niet te krap zitten, maar ook niet te groot uitvallen. De handschoenen moet strak zitten, zonder plooien te hebben om zo een optimale grip en het probleemloze functioneren van de padding aan de handpalm mogelijk te maken - maar niet zo strak dat de handschoenen afknellen of de handen inslapen. De vingers moeten voldoende plaats hebben en ook rondom de polsen mogen de handschoenen niet afknellen. Bij de keuze voor de juiste maat helpen onze medewerkers van de klantenservice en van ROSE BIKETOWN je graag verder.


Met of zonder padding?

Wie al eens met fietshandschoenen zonder padding heeft gefietst, weet het effect van een padding te waarderen. Als je over oneffen wegen of op de trail rijdt, ontstaan trillingen die deels ook ondanks verende voorvork bij je handen komen. Door deze trillingen worden je handen sneller moe. Om dit tegen te gaan, zijn handschoenen met een goede voering ideaal. Je hebt ze zowel met schuimstof- als met gelvoering.


Gelvoering

Fietshandschoenen met gelinsert zijn een uitstekend alternatief voor wielerhandschoenen met een schuimstofvoering. Gel dempt beter en biedt zo nog betere bescherming tegen trillingen die ontstaan door de ondergrond of de trail. Fietshandschoenen met gel zijn derhalve ideaal voor fietsers die veel stootdemping voor hun handen wensen.


Fietshandschoenen met protectoren

Vooral in de mountainbikewereld is het gebruik van fietshandschoenen van uiterst robuust materiaal met beschermers voor je knokkels zinvol. Rondom de knokkels zijn daarbij speciale beschermers verwerkt die bij een val de energie opnemen en over een groot oppervlak verdelen. Zo ben je tijdens je fietstochten optimaal beschermd. Dergelijke fietshandschoenen met geïntegreerde protectoren vind bij de de MTB-handschoenen.


Fietshandschoenem met touch voor het bedienen van een smartphone

Wij onderweg zijn smartphone mee heeft, weet dat handschoenen het bedienen wezenlijk lastiger of zelfs helemaal onmogelijk maken. Speciaal hiervoor zijn er wielerhandschoenen met geïntegreerde metaldraden op de vingers. Deze maken de bediening van de smartphone mogelijk. In de productbeschrijvingen wordt duidelijk aangegeven wanneer fietshandschoenen met touchscreen compatibel zijn.Met deze handige tips vind je vast de passende fietshandschoenen voor de wielersport. Vergelijk de verschillende handschoenen en vind het perfecte model voor jouw gebruiksdoel. Onze experts helpen je graag bij de keuze als je onzeker bent of extra advies wenst.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan fietshandschoenen voor dames, heren en kinderen in alle standaard maten en prijsklasses, geschikt voor de zomer en winter en van bekende merken zoals ROSE, Castelli, GORE WEAR, Roeckl, GripGrab, ENDURA, Northwave enz.