0 zoekresultaten

Kinderfietsschoenen - wielerschoenen of mountainbikeschoenen voor kinderen, met of zonder kliksysteem

Voor de eerste tochten zijn speciale fietsschoenen nog niet direct nodig, maar zodra je kind serieus traint en in de ban is geraakt van de wielersport, behoren goede fietsschoenen absoluut tot de basisuitrusting. Er zijn raceschoenen en mountainbikeschoenen met een mogelijkheid voor het bevestigen van schoenplaatjes voor klikpedalen. Hierdoor wordt de krachtoverbrenging op de pedalen verbeterd. Flat pedals zorgen voor de nodige grip op de pedalen en hebben geen pedaalsysteem. Hierdoor bieden ze maximale flexibiliteit. Hier leggen we je uit waarop je bij het kiezen van de juiste fietsschoenen voor je kind moet letten.

In ons assortiment vind je wielerschoenen voor kinderen, MTB-schoenen voor kinderen en flat pedal schoenen voor kinderen. Voor meisjes en jongens, in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen en van bekende merken als NORTHWAVE en FIVE TEN.


Fietsschoenen voor kinderen - fietsschoenen voor race-pedaalsystemen

Raceschoenen voor kinderen zijn te herkennen aan de drie, in een driehoek geplaatste gaatjes in de zool. Hieraan kun je schoenplaatjes bevestigen om de schoenen in combinatie met klikpedalen met 3-gaats standaard te gebruiken. Raceschoenen voor kinderen zijn hiermee geschikt voor de volgende systemen: Look Delta en Keo, Shimano SPD-SL, Speedplay Light Action, Zero, X-Series (via 3-gaats adapterplaatje), Campagnolo Pro-Fit, Mavic Zxellium, Time Iclic/Xpresso en Time Impact

Terwijl sneakers en sportschoenen een flexibele, zachte rubberzool hebben, zijn raceschoenen voorzien van een nylon zool, die duidelijk stijver is. Deze stijfheid levert een optimale krachtoverbrenging op de pedalen. Het enige nadeel: tijdens lange looppassages zijn de schoenen minder comfortabel dan sportschoenen. Voor de nodige houvast tijdens het lopen zorgen kleine hakjes onder hakken en tenen.

Het bovenmateriaal van de junior raceschoenen is in de regel gemaakt van een combinatie van kunstleder en ademende mesh inserts. Dit biedt ook op warme dagen een optimale ventilatie en een goede aerodynamica.

Een individueel aanpasbare klittenbandsluiting maakt een nauwkeurige passing mogelijk en voorkomt het verschuiven van de hak.


MTB-kinderschoenen - fietsschoenen voor MTB-pedaalsystemen

Mountainbikeschoenen voor kinderen zijn te herkennen aan de twee, parallel lopende boringen in de zool. Hieraan kun je schoenplaatjes bevestigen om de schoenen in combinatie met klikpedalen met 2-gaats standaard te gebruiken. MTB-schoenen voor kinderen zijn hiermee geschikt voor de volgende systemen: Shimano SPD, Time ATAC, CrankBrothers, CrankBrothers Race, Look MTB, Xtreme MTB en Wellgo MTB en spinningfietsen in fitness-studio‘s en pedalen van trekkingfietsen.

Terwijl sneakers en sportschoenen een flexibele, zachte rubberzool hebben, zijn mountainbikeschoenen voorzien van een nylon zool, die duidelijk stijver is. Deze stijfheid levert een betere krachtoverbrenging op de pedalen. Het enige nadeel: tijdens lange looppassages zijn de schoenen minder comfortabel dan sportschoenen.

Een doordachte positionering en vorm van het zoolprofiel zorgt ervoor dat de MTB-schoenen voldoende houvast bieden op glibberige ondergrond.

MTB-schoenen voor kinderen hebben vaak zeer robuust bovenmateriaal, ter bescherming tegen takken, stenen etc.

Een individueel aanpasbare klittenbandsluiting maakt een nauwkeurige passing mogelijk en voorkomt het verschuiven van de hak.


Flat pedal kinderschoenen - fietsschoenen voor flat pedals

Niet altijd zijn fietsschoenen voor systeempedalen de juiste keuze. Vooral als je kind graag technische trails rijdt en snel de voeten van de pedalen wil kunnen halen zijn flat pedal schoenen het overwegen waard.

De kinder flat pedal schoenen in de ROSE online shop hebben een speciale rubberzool. Deze zolen hebben geen gaten voor pedaalsystemen.

In plaats daarvan draait het bij flat pedal schoenen om de rubbermix. Door de doordacht compositie is de zool zeer slipvrij op alle ondergronden. Flat pedal, platformpedaal, modder, vuil of natte ondergrond - de plat pedal mountainbikeschoenen bieden de juiste grip.

De rubberen zool heeft bovendien nog een voordeel. Hij is zeer flexibel. Dit biedt veel comfort tijdens wandelpassages. Uitsluitend op het gebied van krachtoverbrenging moet je vanwege de flexibiliteit van de zool een klein compromis sluiten.

Flat pedal schoenen voor kinderen zijn gemaakt van zeer robuuste en scheurbestendige materialen. Hierdoor zijn takken en stenen geen probleem.

Afhankelijk van het model hebben flat pedal kinderschoenen een individueel aanpasbare klittenbandsluiting of een klassieke vetersluiting.


Met deze praktische tips zou je de juiste fietsschoenen voor je kind moeten kunnen vinden. Als je nog vragen hebt of meer advies nodig hebt, kun je altijd contact met onze competente medewerkers opnemen. We helpen je graag verder.

In ons assortiment vind je wielerschoenen voor kinderen, MTB-schoenen voor kinderen en flat pedal schoenen voor kinderen. Voor meisjes en jongens, in alle gangbare maten, kleuren en prijsklassen en van bekende merken als NORTHWAVE en FIVE TEN.