•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland
STAP 1: REINIGEN
Allereerst wordt er gepoetst. Met de juiste reinigingsmiddelen, borstels, sponsen en met stromend water verwijder je modder en vastgekoekt vuil van het frame en de onderdelen.
STAP 2: BESCHERMEN
Frames en onderdelen juichen onderhoudsmiddelen die bescherming bieden toe. Ze zijn goed voor het materiaal en laten nagenoeg allemaal een beschermende laag tegen vuil en water achter.
STAP 3: SMEREN
Na het gronding reinigen en conserveren doe je de meeste onderdelen ook een plezier door ze te smeren. Dat leidt tot goede schakelacties en het soepel en licht functioneren van verende voorvork, crankstel enz.
BASIS UITRUSTING
Je wilt voor het eerst zelf reparaties aan je fiets uitvoeren of zoekt de basics voor je eigen werkplaats? Dan zit je bij ons goed! Deze tools mogen in geen enkele werkplaats ontbreken.
SPECIALE GEREEDSCHAPPEN
Cassette vervangen, wielen centreren, ketting inkorten - voor de gevorderde hobby sleutelaar hebben we een groot aanbod aan speciale gereedschappen in ons assortiment. Hier zijn onze favorieten.
ZADEL
Als je veel rijdt, doe je er goed aan om aan het begin van het seizoen je zadel nog eens goed te controleren. Is het bovenmateriaal versleten of poreus? Is de voering nog intact en kun je er goed op zitten? Als de toestand niet optimaal is, kun je overwegen een nieuw zadel aan te schaffen. Hier vind je onze tips voor het nieuwe seizoen.
PEDALEN
Ook de pedalen moeten regelmatig gecontroleerd worden. Biedt het contactoppervlak nog voldoende grip? Zijn alle pedaalpinnen nog aanwezig? Functioneert het kliksysteem nog feilloos? Hoor je bij elke omwenteling gekraak en biedt een servicebeurt geen uitkomst? Dan is het tijd voor een nieuw paar! Misschien is ook een upgrade naar pedalen met geïntegreerde vermogensmeter iets voor jou? Ons assortiment komt aan alle wensen tegemoet.
REMMEN
Voor elke rit en vooral aan het begin van het seizoen zou je jouw remmen eens kritisch moeten controleren. Zijn de remblokken of remschijven nog in orde of reeds versleten? Zijn de remkabels en remleidingen intact of lekt er ergens remvloeistof? Werken de remmen ook naar behoren? Hier vind je reserveonderdelen en onderhouds- en ontluchtingssets die je voor het onderhoud van je remmen nodig hebt.
CASSETTE EN KETTING
De cassette en ketting worden door constante wrijving en vele schakelacties intensief gebruikt. Ook hier moet je bij de voorjaarsschoonmaak controleren of er onderdelen moeten vervangen worden. Een zwaar lopende versnelling en het springen van de ketting kunnen erop duiden dat onderdelen vervangen moeten worden. Bekijk hier ons aanbod aan cassettes en kettingen voor racefietsen MTB’s, trekkingbikes en e-bikes.
BANDEN EN BINNENBANDEN
Of je jouw fiets nu pas uit de garage haalt of dat je de hele winter door bent gereden - ook banden en binnenbanden moeten af en toe grondig gecontroleerd worden. Zijn er beschadigingen zichtbaar? Is de binnenband poreus? Is de band versleten of zijn zelfs karkasdraden zichtbaar? Dan is het tijd voor vervanging!
STUURTOEBEHOREN
Ook op het stuur zijn er enkele onderdelen die aan het begin van het seizoen om jouw aandacht vragen. Op de racefiets kan bijvoorbeeld het stuurlint na het afgelopen seizoen versleten zijn. Maar ook mountainbikers en trekkingrenners moeten controleren of hun handvatten nog voldoende grip bieden. Smartphonehouders, bellen enz. moeten ook nog op hun werking getest en waar nodig vervangen worden.
ACCESSOIRES
Het is nu ook de tijd om je fiets met nieuwe accessoires uit te rusten. Van een nieuwe bidonhouder via een functionele bagagedrager of een trendy fietstas tot een hoogwaardige fietscomputer - gun je fiets een upgrade!