BKOOL
de multimediale en compacte hometrainer

Een rollentrainer voor een zo realistisch mogelijk rijgevoel
BKOOL is een technologiebedrijf dat interactieve oplossingen biedt voor de sport, zoals bijv. hometrainers en rollentrainers. Op het gebied van de wielersport heeft het het moderne simulatie- en hometrainertoestel ontwikkeld, de BKOOL Pro hometrainer met geïntegreerde simulator. De BKOOL Pro is met de zogenaamde “3D World” uitgerust. Het bijzondere hieraan: de 3D World-technologie van de simulator maakt het de fietser mogelijk om iedere route in 3D af te leggen, tegelijkertijd met andere fietsers, die vanuit verschillende plaatsen verbonden zijn. Hierbij kun je routes zelf filmen en opnemen met een camera, want de 3D-wereld wordt automatisch gegenereerd door te trappen op de pedalen.

Trainen, delen en analyseren – zo functioneert de BKOOL hometrainer
De BKOOL hometrainers bevatten een simulator, waarmee je verschillende routes als video´s kunt opnemen, afroepen en in de 3D World kunt gebruiken. Hierbij heeft het bedrijf geprobeerd om de hometrainers met een zeer realistisch rijgevoel te ontwikkelen, waarbij het terrein met een progressieve stijging van de weerstand tot 1200 W zo realistisch mogelijk kan worden ervaren. Naast zijn aansprekende design benadrukt BKOOL eveneens – met name bij het model BKOOL Pro – de geringe rijgeluiden.

Om de BKOOL rollentrainer te benutten, is het nodig om de software op de pc, Mac of het tablet te downloaden. BKOOL is in de 7 talen Spaans, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Japans en Chinees beschikbaar en distribueert zijn producten op alle vijf continenten.