Dartmoor
gave componenten voor hoogvliegers

Dartmoor is een Poolse fabrikant die hoogwaardige mountainbikeframes en –componenten voor zeer intensief gebruik produceert. In de gravity disciplines van het mountainbiken – dirt jump, slopestyle, freeride en downhill – draait alles om adrenaline, bikecontrole en niet in de laatste plaats fun.

De lichte en rechtlijnige Dartmoor onderdelen verbinden robuustheid met stijl en weerspiegelen op die manier de twee speerpunten van de gravity disciplines. Daarin draait het om het elegante en technische veeleisend beheersen van grote sprongen en hindernissen. Alle componenten van de Poolse firma zijn er in verschillende geanodiseerde kleuren zodat je jouw fiets tot op het kleinste detail kunt individualiseren.

Bij de belangrijkste componenten bij dirt jump en downhill horen de pedalen. Deze moeten in de gevaarlijkste situaties een goede grip garanderen, en bij sprongen nagenoeg het volledig gewicht van de renner opvangen.

De overige Dartmoor parts zijn eveneens doordacht en ontworpen met oog voor detail. Het is niet zomaar dat Dartmoor weet wat gravity coureurs willen. Dartmoor onderhoudt nauwe banden met gesponsorde atleten. Als jonge firma die zelf uit de dirt jump scene is geboren, is de diepverwortelde band met deze scene een belangrijk bestanddeel van het firmaconcept.