Isostar
hoogwaardige sportvoeding voor atleten die alles geven

Al sinds 1977 ondersteunt de Zwitserse fabrikant van sportvoedingsproducten professionele en amateur sporters bij het bereiken van hun individuele doelen. Tot in de jaren ’70 van de twintigste eeuw waren de meeste atleten zich niet bewust van de directe samenhang tussen optimale voeding en lichamelijke topprestaties. Vooral wielersporters hebben echter een hoge behoefte die bij wedstrijden kan oplopen tot 3000 tot 5000 kcal per dag. Alleen met de juiste voeding kan het lichaam zich snel herstellen en zich op de volgende inspanningen voorbereiden. Deze behoeftes werden door Isostar al snel herkend en sedertdien helpt het bedrijf atleten met verschillende, specifieke voedingsmiddelen om het vocht dat tijdens het sporten verloren gaat te compenseren en het lichaam met belangrijke minerale stoffen te verzorgen. Tegenwoordig dekt Isostar het complete pakket aan voedingsmiddelen voor sporters af, van specifieke producten voor voor, tijdens en na de training, via aan proteïne rijke shakes en repen ter ondersteuning van de spieren tot isotonische elektrolytdranken voor duursporters. Voor de ontwikkeling van nieuwe producten werkt Isostar al geruime tijd samen met een veelzijdig team van experts. Voedseladviseurs, sporttrainers en atleten op verschillende sportieve niveaus spelen een actieve rol in de ontwikkeling en verbetering van de producten.

Verder is Isostar voor een anti-doping politiek en garandeert bij alle product dat er geen gebruik wordt gemaakt van verboden stoffen en medicijnen. Ter controle van de kwaliteit worden de producten van Isostar regelmatig getest en geanalyseerd door onafhankelijke en erkende laboratoria.

Dit Clean Engagement staat voor sociale en ecologische verantwoordelijkheid die de echte waarden van de wedstrijdsport tot uitdrukking moet brengen.