Kettenwixe duraglide

kettingolie voor de bike

Fietsaccessoires

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

167 zoekresultaten

Sinds de oprichting in 2010 streefde het bedrijf Kettenwixe duraglide het doel na om wielersporters een hoogwaardige kettingolie te kunnen bieden voor het gebruik onder zware terreinomstandigheden of bij lange wegwedstrijden. Hierbij is de longlife-smering een belangrijk kwaliteitskenmerk van het bedrijf uit Lahnstein. Want om een zo goed mogelijk “zelfsmerend effect” te bereiken zijn de producten zo ontworpen, dat de werkzame stoffen van de olie binnen in de ketting blijven en door de beweging van de kettingschakels permanent worden omverdeeld. Sinds 2014 is er naast de olie in de druppelfles ook de Kettenwixe spray, die door een buisje in het blikje de toepassing op alle beweeglijke plekken van de fiets gericht mogelijk maakt. .

Minimale slijtage, weinig aankoekend vuil, actieve bescherming tegen roest
Kettenwixe belooft om de slijtage van de bijzonder zwaar belaste binnenoppervlakken van de ketting door de hoge drukbestendigheid van het glijlaagje te beperken. Bovendien dient de Kettingwixe kettingolie slechts in geringe mate vuilbindend te zijn, omdat de werkzame stoffen afwasresistent zijn en de olie op die manier noch taai noch kleverig wordt. Ook een actieve corrosiebescherming is een van de kenmerken die het bedrijf graag accentueert.

Onder praktische omstandigheden getest: de Kettenwixe duraglide kwaliteit
Kettenwixe hecht er veel waarde aan dat zij producten niet in het laboratorium, maar onder werkelijke omstandigheden worden ontwikkeld en getest. Want volgens het bedrijf zijn “testrijders de beste testmachines” om onder alle weerstomstandigheden belangrijke nieuwe gegevens en feiten te kunnen leveren voor de ontwikkeling van de producten.