•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

Ecologisch bewustzijn is in! Toon jouw verbondenheid met de wielersport en natuur met de stijlvolle tassen van recyclingmateriaal van Neomeno
DESIGNERTASSEN VAN NEOMENO – GEMAAKT VAN GERECYCLED NEOPREEN EN FIETSBANDEN

Over de hele wereld is Italiaans design bekend vanwege de eigenheid en kwaliteit – en ook de firma Neomeno vormt daarop geen uitzondering. Naast het onmiskenbare uiterlijk kunnen vooral de interne waarden niet te kort, want de creatieve tassen uit Turijn worden met de hand gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Het werken met hergebruikt neopreen en fietsbanden werd hierbij geperfectioneerd.

Per jaar wordt het wereldwijde verbruik van neopreen geschat op 300.000 ton. Het ondoordacht weggooien van het chloorhoudende materiaal kan een sterke belasting voor het milieu worden. Neomeno bewandelt de juiste weg naar een meer bewuste omgang met verbruikte grondstoffen. De bijzondere draagtassen worden voorzien van handige details. Zo zorgt een verdeling met een tweede binnenvak voor orde en in de rubber geïntegreerde magneten voor een veilige sluiting. Zo worden handige oplossingen gecombineerd met een attractief design, want ook praktisch kan mooi zijn.

Vanzelfsprekend zijn de tassen dankzij het materiaal extreem resistent en ook de tijdloze optiek maakt ze voor meerdere jaren een populaire accessoire. Bij het shoppen, onderweg naar het werk of een chique restaurant – de smaakvolle en hoogwaardige tassen van Neomeno slaan overal een goed figuur. Om de collectie af te ronden, produceert Neomeno ook kleinere accessoires, bijv. sleutelhangers van gerecyclede fietsbanden, geheel in het handschrift van de firma.    

Neomeno is lid van ‘Positive Causes’, een internationaal verbond van toekomstgerichte fabrikanten die zich niet alleen hard maken voor recycling en milieuvriendelijkheid, maar ook voor het stimuleren van creatieve talenten en de waardering van het ambachtelijk vakmanschap als cultuurgoed.

De innovatieve firma Neomeno maakt met de hand van neopreen elegante en milieuvriendelijke tassen en geeft industrieel afval op die wijze een tweede leven.