ODI
Altijd alles onder controle!

De hoogwaardige handvatten van ODI - made in USA! Een fiets heeft precies vijf contactpunten met de renner. Een zadel, twee pedalen en twee handvatten. Zo veel heb je nodig om je fiets in elke situatie onder controle te hebben. De handvatten hebben daarbij een uiterst belangrijke taak. Je leidt je fiets hiermee op millimeters nauwkeurig door bochten, vindt hier bij downhill houvast en bij de volgende beklimming trek je je er al staand op de pedalen aan op. Het staat buiten kijf, bij het mountainbiken worden extreme eisen aan handvatten gesteld en moeten ze zich tijdens grote uitdagingen bewijzen.

Sinds de Californische firma aan het begin van de jaren ’70 van de vorige eeuw handvatten van BMX-fietsen revolutioneerde, is ODI niet meer weg te denken uit de wielersport. Tussen atleten uit alle disciplines en een groot team van ontwikkelaars wordt nauw samengewerkt om technologie en rubbermixen nog verder te optimaliseren of geheel nieuwe producten te ontwikkelen.

Hoe vruchtbaar deze samenwerking in het verleden reeds was, blijkt uit de uitvinding van het Lock-On systeem. Vroeger konden mountainbikers een boek schrijven over constant verschuivende handvatten. De losse handvatten waren niet alleen storend maar vormden ook een niet te onderschatten gevaar.
Met het aanbrengen van twee lock ringen aan de uiteinden van de handvatten wist ODI eindelijk een eind te maken aan dit probleem – een cesuur in de MTB-geschiedenis. 

Bij ODI is altijd al bijzonder veel aandacht besteed aan een hoog gripcomfort in combinatie met weerstandsvermogen en duurzaamheid. De productie vindt plaats in de VS. Niet outsourcen maar in plaats daarvan gaan voor maximale kwaliteit – een bewuste keuze van ODI. Zo is ook tegenwoordig nog elk ODI handvat ‘made in USA’!