Orthomol
voedingssupplementen voor sport en doordeweeks

Begin jaren ’90 ontmoetten farma-marketing-expert dr. Kristian Glagau  en chemicus dr. Hans Dietl elkaar op de luchthaven in München. In de VS was een orthomoleculaire behandelwijze al gangbaar. Beide wetenschappers waren direct van het concept overtuigd om ook op de Duitse markt microvoedingsstoffen voor diverse toepassingen aan te bieden. De Orthomol pharmazeutische Vetriebs GmbH was geboren en bracht het orthomoleculaire concept naar Duitsland. Wat aanvankelijk door twee medewerkers op 140 m² kantoorruimte werd bewerkstelligt, werken er nu 400 medewerkers die elke dag hun gezondheid als doel en motivatie voor het werk centraal stellen.

Ervaring en kwaliteit in het familiebedrijf
Orthomol ontwikkelt en verkoopt voedingssupplementen en aanvullende diëten die ontstaan door medisch onderzoek. Om aan de hoogste kwaliteitseisen te kunnen voldoen, produceert het bedrijf alleen in Duitsland met hoofdbureau in Langenfeld in Noordrijn-Westfalen. Dankzij de hoge standaard en de jarenlange ervaringen is Orthomol al 25 jaar actief met orthomoleculaire voeding. Inmiddels zijn de producten in meer dan 30 landen te verkrijgen, o.a. in de VS, Japan en Saudi-Arabië. Dankzij de ervaring en samenwerking met artsen en apotheken wordt het assortiment constant verbeterd en uitgebreid.

Voedingssupplementen voor sport en doordeweeks
Het assortiment omvat voedingssupplementen die verrijkt zijn met talrijke vitamines. Voor sporters zijn er preparaten zoals Orthomol Sport dat sportvoeding bij een hogere behoefte aan vitamine B, vitamine C, vitamine E, magnesium en calcium ondersteunt. Aangeboden worden tabletten, capsules en drinkflesjes.