Ottolock

Fietssloten voor veiligheid bij korte stops en bescherming tegen fietsdieven

Fietsaccessoires

  • Sorteren:

0 zoekresultaten

Geen producten gevonden

Het idee voor het Ottolock ontstond tijdens een korte pauze in het café. Als wielrenner heb je niet altijd een fietsslot bij de hand, als je een snack wilt halen. Een beugelslot is te zwaar, een kabelslot biedt niet altijd voldoende veiligheid voor een dure fiets. In 2014 kwamen productontwikkelaars, wielerfans en technische experts bij elkaar om een oplossing voor dit probleem te vinden.

Van Kickstarter tot wereldwijd succes
Schaar, betonschaar, ijsspray of picking – in Portland (VS) zijn de fietssloten aan elke test onderworpen om de veiligheid van jouw fiets te waarborgen. Na uitvoerige tests was het eindproduct klaar: een licht slot met robuuste aluminium kop en meerdere lagen robuust staal, kevlar en een santopreen oppervlak – gewapend tegen doorzagen, lichter dan een beugelsot en veiliger dan een kabelslot. Precies de juiste combinatie van veiligheid, lichtheid en een kleine omvang. Deze slimme oplossing wist te overtuigen. Al snel bereikte Ottolock de volledige crowdfunding bij Kickstarter – klaar om in productie te gaan.

De populaire Ottolock fietssloten zijn ook verkrijgbaar in de ROSE webshop. Bekijk ons assortiment en schaf een van de lichte sloten aan zodat jij ook met een gerust hard een tussenstop het een café kunt maken.