SIXTUS
Voor en na het sporten optimaal verzorgd

Bij een gezonde leefstijl hoort ook de verzorging van de huid. Vooral voor sporters die langere tijd in de natuur actief zijn is deze verzorging van groot belang. Al meer dan 80 jaar lang is de firma Sixtus uit Schliersee in Oberbayern actief om de huid van sporters met crèmes, balsems en olies van natuurlijke stoffen te verzorgen en herstellen.

De gepatenteerde formule van geselecteerde essenties van natuurlijke alpenkruiden, etherische olies, nachtkaarsolie en allantoïne vormt de basis voor de hoogwaardige producten van Sixtus. De frisse alpenkruiden worden afhankelijk van het gebruik en het huidtype samengesteld, de etherische olies worden gewonnen uit onbehandelde bloemen, bladen en wortels. Ze bevatten niet alleen genezende inhoudsstoffen maar zorgen ook voor de aangename geur van de crèmes. Gamma linoleenzuur, een waardevol bestanddeel van de algemene nachtkaars, versterkt de elasticiteit van de huid en vermindert het proces van rimpelvorming in het gezicht. Allantoïne, een extract van de wortel van de smeerwortel, kalmeert geïrriteerde huid en versnelt het herstel van de cellen.

Veel van de waardevolle alpenkruiden groeien direct voor de deuren van de Sixtus fabrieken, andere essentiële stoffen komen van verder weg, zoals het sparnaaldolie of lavendel uit landen rondom de Middellandse Zee. Voor de verwerking worden grondstoffen in een eigen laboratorium getest op reinheid en uiteindelijk milieuvriendelijk verwerkt.

Kwaliteit met geschiedenis: al sinds 1952 verzorgt Sixtus de Duitse olympische ploegen met de genezende extracten. Sixtus engageert zich vooral in de fietssport en levert reeds decennia genezende producten die zich hebben bewezen. 

Eeuwenoude kennis over de kracht van kruiden in verbinding met moderne verwerkingsprocessen wordt toegepast in de 100% natuurlijk producten van Sixtus. Dat alles met het doel: een zo goed mogelijke verzorging voor de belaste sportershuid.