TomTom
Jouw hartslag en jouw route om je pols

Sinds TomTom in 1991 werd opgericht, werkt het bedrijf dat wereldwijd bekend werd door de productie van navigatiesystemen, aan de toegankelijkheid van de technologie. Voor sportfans maakt TomTom intelligente trainingshorloges die je moeten helpen bij het bereiken van je sportieve doelen. Het TomTom multi-sport trainingshorloge meet je hartslag direct om je pols zodat je geen borstband meer hoeft te dragen. Naast de nauwkeurige informatie over je hartslag, snelheid, tijd, afgelegde afstand en verbrande calorieën wordt de route op het 22 x 25 mm grote display weergegeven. 
 
Verschillende programma’s kunnen direct worden afgestemd op jouw doelen. Voor elke trainingseenheid kun je jezelf motiveren en uitdagen in de vorm van doelen met betrekking tot afstand, tijd en calorieënverbruik. Tijdens een intervaltraining verbeter je je snelheid en uithoudingsvermogen. Wijk je af van je gestelde doelen, dan wordt je direct gewaarschuwd door een akoestisch of trillend alarmsignaal. De modus ‘competitie’ vergelijkt je actuele training met vorige trainingen.

De computer kan niet alleen van de armband worden losgekoppeld om hem aan een andere armband te gebruiken, hij kan ook met behulp van een handige houder aan het fietsstuur worden bevestigd. Van hier uit stuurt hij naast de andere gegevens ook informatie over trapfrequentie en snelheid direct naar het display. Een meetsensor kan binnen enkele seconden aan de fiets worden gemonteerd, via bluetooth worden de gegevens draadloos naar de computer op het stuur gestuurd.

De naam Multi-Sport komt niet uit de lucht vallen – de veelzijdige horloges kunnen niet alleen bij fietsen en lopen worden gebruikt, maar ook tijdens het zwemmen of zelf een combinatie van deze drie sporten. De computer is tot 50 m waterdicht. Bovendien heb je bij zwemmen de mogelijkheid efficiëntie, zwemslagen, zwemstijl, baantjes en snelheid te registreren.