Vredestein – meer dan eeuw ervaring bij de productie van banden
HOOGWAARDIGE FIETSBANDEN VAN DE EXPERTS UIT NEDERLAND

Vredestein kan terugblikken op een lange bedrijfsgeschiedenis. Sinds 1909 produceert het Nederlandse bedrijf hoogwaardige producten van rubber, van begin af aan al voornamelijk auto- en fietsbanden. De Vredestein fietsbanden van tegenwoordig zijn het resultaat van deze jarenlange ervaring. Het assortiment gaat van superlichte racebanden, via betrouwbare trekkingbanden tot robuuste mountainbike banden. Vrijetijds- en professionele renners vinden de passende banden.
Vredestein investeert veel middelen in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe producten. Om een optimale performance te garanderen wordt het rubber in de laboratoria regelmatig aan een kwaliteitstest onderworpen en constant doorontwikkeld.

Een goed fietsband moet veel eigenschappen verbinden. Naast optimale grip op verschillende ondergronden en bij verschillende weersomstandigheden moet de band over een lage rolweerstand beschikken zodat de fiets gemakkelijk en agile te bewegen is. Als de band te dun wordt, gaat dit ten koste van de duurzaamheid en bestaat er een groter risico op lekrijden. De Vredestein racebanden zijn voorzien met de Excellent Protection technologie, dichtgeweven polyamide in het karkas. Het gewicht blijft ondanks deze veiligheidsmaatregel laag en de rijeigenschappen sportief. In de individualisering van de fiets wordt zelfs de band betrokken, bij de meeste modellen kun je de gewenste kleur uitzoeken. Bovendien biedt Vredestein ook vrijetijdsrenners een keur aan fietsbanden. De ervaring van de hoogwaardige banden spelen ook een rol in de ontwikkeling van deze voordeligere modellen.