Wahoo Fitness

Met Wahoo Fitness is wielersport meetbaar

Fietsaccessoires

Wie als professional op de fiets goede resultaten wil behalen, heeft hoogwaardige technische hulpmiddelen nodig waarmee hij zijn fitheid en actuele toestand kan meten. Alleen als er informatie over de trainingsresultaten beschikbaar zijn, weten trainer, team en prof op welk vlak ze hun sportieve prestaties kunnen verbeteren. Maar natuurlijk zijn er ook hobbyisten die een eenvoudig, snel en ongecompliceerd overzicht over hun actuele fitheid willen hebben. Voor alle geëngageerde en prestatiegerichte sporters op de fiets heeft Wahoo Fitness producten en artikelen ontwikkeld waarmee je de actuele sportiviteit digitaal en mobiel met de smartphone op kunt vragen, kunt controleren en kunt checken. 

Smartphone als meetinstrument voor de wielersport
Wahoo Fitness is een bedrijf uit Amerika dat met technische producten fietssporters helpt hun prestaties tijdens de training en in de wedstrijd te controleren en te verbeteren. De basis voor de meting zijn technische apparaten die op elk moment exacte gegevens over de prestaties van de sporter beschikbaar stellen. Technische basis zijn de zogenoemde fitnesssensoren van Wahoo Fitness. De geregistreerde informatie wordt naar een iPhone of andere smartphone gestuurd. Zo krijgen de fietser en zijn team exacte informatie over de afgelegde trainingskilometers en hartslag bij verschillende belastingniveaus. Natuurlijk wordt met Wahoo Fitness producten ook de hartslag gemeten.

Efficiënte meting tijdens de fietstraining
Van het bedrijf uit Georgia zijn er verschillende producten om de prestaties van fietsers te registreren. Er zijn apparaten die direct aan de fiets worden bevestigd. Het meest zinvol is om de apparaten aan het stuur te monteren. Maar montage aan arm of borst is vaak ook mogelijk. Het draagcomfort aan de huid is prettig. Met Wahoo Fitness is het eenvoudiger dan ooit via iPhone, smartphone en apps op de hoogte te zijn. Gelijktijdig wordt bij alle metingen weinig stroom verbruikt. Kabelloze trainings- en prestatiecontrole is met Wahoo Fitness snel mogelijk.