Met WD-40 loopt jouw fiets als gesmeerd

WD-40 is een geliefd, multifunctioneel product dat bij bijna alle onderhouds- en reparatiewerkzaamheden kan worden ingezet. De klassieker in de blauw-gele fles kwam in 1958 als middel voor het verdringen van water en bescherming tegen corrosie op de markt. De universele olie is echter ook te gebruiken als roestoplosser, contactspray, reiniger en zelfs als zwak smeermiddel. Vanwege de veelzijdigheid kan WD-40 bij verschillende werkzaamheden worden gebruikt, in de werkplaats of bij het huishouden.

Zelfs vastgeroeste schroefverbindingen vormen voor WD-40 geen probleem. Nadat de olie voor een bepaalde tijd is ingetrokken en op de roest is ingewerkt, is het probleemloos weg te vegen. Ook bowdenkabels of onderdelen van het schakelsysteem zijn met WD-40 te smeren. De typische spuitfles is er in twee maten en met de praktische, vast geïntegreerde spuitbuisjes. De twee beschikbare posities maken een nauwkeurige dosering of het ruim besproeien van onderdelen mogelijk. Na de behandeling blijft het oppervlak door de dunne olielaag beschermd.

Het assortiment van WD-40 beschikt naast de veelzijdige spray over nog meer producten voor specialistische toepassingen. Aangezien de multifunctionele spray niet voor fietskettingen is bedoeld, is er speciaal voor het onderhoud van de ketting een zelf ontwikkelde kettingreinigingsspray, kettingolie en onderhoudsspray. De voordelen van deze producten zijn minder slijtage van de zwaar belaste onderdelen, soepeler schakelen, een lichtere loop, bescherming tegen corrosie en op die manier veel minder risico op pech door een gebroken ketting.

Naast de normale kettingolie biedt WD-40 nog een wet olie aan, dat voor natte en modderige omgevingen is bedoeld. Deze resistente olie garandeert een langdurige smering, ook onder extreme omstandigheden.

Ook voor de reiniging van kwetsbare oppervlakken zoals carbon, chroom, rubber of lak, biedt WD-40 het geschikte product. Het eenvoudige gebruik en de snelle werking maken reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten tot een praktische, dagelijkse oplossing.