XENTIS
Carbon wieltechnologie - handmade in Austria

Sinds de oprichting van de XeNTiS Composite Entwicklungs- und Produktions GmbH in het jaar 2002 houdt een ervaren team zich bezigt met de vele mogelijkheden die de composiettechnologie biedt. Kort gezegd draait alles bij XenNTis in Oostenrijk om carbon. Naast zicht- en structuurdelen maakt de specialist ook velgen, wielen en componenten met speciale vorm en functie die het hart van elke gepassioneerde wielersporter sneller doen slaan. Carbon - het materiaal waarop je elke seconde vertrouwen. Zowel tijdens een dagelijkse training als in de competitie. Vele daarvan zijn UCI-conform.


Als jaren staat de naam XeNTiS voor innovatie en technologische vordering. Na het omzetten door CAD- en FE-berekeningssystemen en labtechnische onderzoeken drijven de samenwerking en de ervaringsuitwisseling met vele atleten en wielerteams uit de praktijk de ontwikkeling van wielen en componenten voorwaarts. Prototypes worden gemaakt, geanalyseerd en voortdurend onderworpen aan windtunnel- en veldtests. Het paradepaardje is de Monocoque-wielset van 100% carbon, die optimale stijfheid bij een gering gewicht bieden en met behulp van de One-Shot-Hollow (OSH) technologie worden gemaakt. Hierbij wordt het geheel met de hand verwerkte carbonmateriaal gelamineerd. Een geïntegreerde RFID chip garandeert dat bij elk wiel de afkomst en productie traceerbaar is.


Gefundeerde en jarenlang opgedane kennis in de omgang met het materiaal vloeit door in de grotendeels handmatige productie van Tubeless-ready clincher- en tubevelgen voor road, race en time-trial. - XeNTiS wil nieuwe maatstaven zetten in de wiel-leichtbau. In vorm gebracht carbon in standaardvelgen, aerovelgen of schijfwieldesign moet ambitieuze wielrenners, triatleten en wielerprofs naar geheel nieuwe prestatiedimensies katapulteren. Terwijl het ontwikkelingsproces wordt gevormd door de eisen aan stabiele leichtbau en aerodynamica, ligt de focus ook op rijstabiliteit en duurzaamheid.


Daarbij beperken de experts van XeNTiS zich niet alleen tot de productie van hoogwaardige carbon velgen, maar ze forceren ook de ontwikkeling en productie van eigen naven van aluminium en carbon. In samenwerking met DT Swiss wordt het assortiment steeds weer uitgebreid. Uitsluitend producten die voldoen aan de hoge XenNTis-eisen en de veiligheidstechnische standaards worden vrijgegeven voor productie.