Pirelli SCORPION™MTB-banden
Go Wild on Bike – met de nieuwe Pirelli SCORPION™MTB mountainbikebanden voor crosscountry en trail.

Pirelli is back

Het was in de fietswereld meer dan twee decennia rustig rondom de Italiaanse bandenmaker. Maar nu start Pirelli een nieuw offensief. Nadat met de P ZERO™ Velo-serie in 2017 de eerste nieuwe racebanden werden voorgesteld, volgen nu de SCORPION™MTB-banden.

Motorsportfans komt dit waarschijnlijk bekend voor, want Pirelli blijft trouw aan de bekende namen. De P ZERO™ modellen staan zowel bij sportieve auto‘s als fietsen voor maximale performance op de weg, waar de SCORPION™ zich in de modder en offroad beter voelen.

De genen van de motorsport

Pirelli profiteert bij de SCORPION™MTB-banden van de ervaringen van de SCORPION™MX-motorbanden die als vele jaren succesvol in de motocross worden gebruikt. Ook de kleuren die het gebruiksdoel aangeven zijn in alle sectoren gelijk.

Rood staat bij de SCORPION™MTB voor Hard Terrain (H) banden. Het platte profiel en de compact geplaatste noppen bieden uitstekende roleigenschappen en veel grip op harde en steenachtige ondergronden. Geel staat voor de allround gebruik en Mixed Terrain (M) banden. Met de middellange nippen zijn ze geschikt voor gebruik op uiteenlopende ondergronden. Hard of zacht, nat of droog. Blauw staat voor Soft Terrain (S) banden die door het hoge profiel met brede noppenafstand uitblinken op losse en zachte ondergronden.
Speciale Rear Specific Tires (R) voor het achterwiel hebben de kleur groen en beschikken over een profiel dat weinig rolweerstand, veel remtractie en uitstekende grip bij natte en droge weersomstandigheden biedt. De bijzondere rubbermix zorgt ervoor dat de achterbanden net zo lang mee gaan als de voorbanden.

Grip, demping, anti-lekbescherming - Keep it simple

De SCORPION™MTB-banden vallen op door hun eenvoudige en stabiele opbouw. Ze delen een eendelige, doorlopende rubbermix van Pirelli SmartGRIP compound. Deze waarborgt compromisloze grip op de bodem zowel bij droge als natte omstandigheden en biedt ook na een lange gebruiksduur dezelfde hoge performance als aan het begin.

Voor een optimale stabiliteit en grip ook bij een lage bandendruk, beschikken de SCORPION™ 2.2; 2.2 LITE & 2.4 LITE banden over een flexibel 120 TPI karkas.

De SCORPION™ 2.4 banden zijn passend voor het gebruiksdoel met een stabiel 60 TPI karkas uitgerust dat bovendien over een 120 TPI versterkte zijwand beschikt voor extra bescherming tegen gaatjes en snedes. Alle Pirelli SCORPION™MTB-banden zijn natuurlijk ook tubeless ready.

SCORPION™MTB Lite: Voor wie op het gewicht let

Alle SCORPION™MTB-banden, behalve de Rear Specific Tires, worden ook een lite-versie geleverd, waarbij nog meer is gelet op minder rolweerstand en een lager gewicht. Zo zijn deze banden nog beter geschikt voor renners die gewichtsgeoriënteerd zijn.

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.