SKU
207180800
Abstract Product Id
9399
Concrete Product Id
26031

SALE
Voorraad beperkt!

POC TRABEC RACE MIPS helm

Artikelnummer: 207180800

SALE
Voorraad beperkt!

De TRABEC RACE MIPS helm is speciaal ontwikkeld om het hoofd volledig te omsluiten en ook bij zijwaartse impact beter te kunnen beschermen. Het geïnte... Meer details

Leverbaar over 2 dagen

i.p.v. € 229,95 162,64 

Prijs incl. btw
excl. € 0,00 verzendkosten naar Nederland

Je staat op het punt het standaarmodel te bestellen.
Jouw configuratie wordt niet toegepast.
Indien je de geconfigureerde fiets wilt bestellen, klik dan hier.

Of wil je toch het standaardmodel bestellen?

Details

De TRABEC RACE MIPS helm is speciaal ontwikkeld om het hoofd volledig te omsluiten en ook bij zijwaartse impact beter te kunnen beschermen. Het geïntegreerde MIPS systeem dient ertoe hoofdblessures door roterende impact te reduceren. Met 16 ventilatieopeningen biedt hij bovendien optimale ventilatie.

Details:
• gemaakt met INMOLD technologie
• EPS binnenschaal met ARAMID BRIDGES en polycarbonaat-buitenschaal voor extra veiligheid
• afneembaar, verstelbaar vizier
• grote verstelbaar
• met één hand te bedienen FIDLOCK sluiting
• 16 geïntegreerde ventilatieopeningen
• antibacterieel behandelde POLYGIENE voering
• MIPS systeem vermindert roterende krachten

Nummer van de fabrikant: 10502

Gewicht: ca. 360g (maat M)

INMOLD:
De binnenschaal wordt onder hoge druk en hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

ARAMID BRIDGES:
De binnenschaal is uitgerust met speciale aramide verstevigingen waardoor de helm uiterst stabiel en tegelijkertijd licht is. Deze stabiele verstevigingen verdelen de energie die bij een val op de helm inwerkt gelijkmatig om de impact te reduceren.

FIDLOCK:
Met de geïntegreerde, krachtige magneten sluit je de helm eenvoudig en stabiel met een hoge sluitkracht.

POLYGIENE:
Antibacteriële behandeling van de voering die de levensduur van de helm verlengt en het ontstaan van geurtjes reduceert.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een geleidend systeem in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen en zo hoofdletsel door rotatie-impact te kunnen reduceren.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat de hersenen worden blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen ten gevolge hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Manufacturer`s ref.:
10502 101
GTIN:
7332522386434
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

(0)

Alleen ingelogde klanten die het product gekocht hebben, kunnen het artikel beoordelen. Log in om een beoordeling te kunnen schrijven.