ROSE test
Ion K_Pact kniebeschermers

Hi! Ik ben Linus en heb de nieuwe Ion K_Pact zip voor jullie onder de loep genomen en getest!

Voor de test eerst iets over mijzelf. Ik ben 20 jaar en een ambitieuze gravitycoureur. Met vier jaar zat ik al op de MTB en sinds 8 jaar ben ik een grote fan van bergaf rijden.

Ik fiets erg veel en wil graag betrouwbare en comfortabele kniebeschermers dragen. En betrouwbaar en comfortabel zijn de K_Pact zip!

Terug van een fietsvakantie in Mallorca lees ik een mail van mijn collega: ‘Jij mag de nieuwe ION protectoren testen!’, dus meteen het nieuwe speeltje ophalen.

Meteen als ik ze voor het eerste aantrek, zitten de beschermers als gegoten en passen ze zich aan de vorm van mijn knie aan. Dat komt door het neopreen materiaal dat ION al langer voor zijn surfsuits gebruikt. Het dichtkrijgen van de ritssluitingen aan de buitenkant van de knie vergt oefening, maar als ze eenmaal dicht zijn, zitten de beschermers perfect – ze knellen niet, verschuiven niet en je wilt ze niet meer uittrekken. Een dag later gaat de endurofiets in de auto, rijd ik naar Halde Hoheward en maak ik me klaar voor de rit. Ook bij het naar boven klimmen, doe ik de beschermers natuurlijk aan, ik wil ook weten hoe ze tijdens langere afstanden presteren. Boven aangekomen controleer ik of alles goed zit, activeer vering en demping en knal naar beneden op de trail! Ik vraag me af: ‘Moet ik voor een voor test voor kniebeschermers eigenlijk ook vallen?’ Ik verdring deze vraag snel weer en geef gas.

Aan het eind van de tocht sta ik op de parkeerplaats en kijk naar mijn abnormaal dikke knieën, ik sla op de kniebeschermers en het blijkt dat dat lucht is. Om er stijlvol uit te zien, kun je het best in een rijhouding rondlopen, omdat de beschermer er bij gestrekte benen vrij groot uitziet. Maar ze zijn ook niet gemaakt om mee te staan.

Twee weken later ben ik bij het bikefestival in Riva del Garda waar ik mijn ervaringen met medewerkers van ION deel. 2 Red Bull later loop ik weer verder en krijg nog de tip: ‘Als je de beschermer bij het scheenbeen aantrekt, dan de ritssluiting sluit en de beschermer vervolgens omhoogtrekt, heb je minder problemen bij het aantrekken!’ – dat klinkt logisch, daar had ik ook zelf op kunnen komen.

De volgende ochtend vertrek ik met een lichte kater, testfietsen en camera naar de berg voor een kleine shooting. Boven aangekomen, trek ik de beschermers aan volgens de aanwijzingen van ION en dat gaat wezenlijk sneller en comfortabeler. We zoeken een mooi plaatsje op de trail en beginnen foto’s te maken. Na enkele pogingen wil ik even te veel en, BOEM, lig ik op de grond, tussen de stenen. Ik denk meteen terug aan mijn vraag over het vallen. En ja, als je beschermers wil testen, moet je eigenlijk wel een keer vallen. Een poosje later kijk ik nog eens naar de K_Pact en op een beetje vuil na, kan ik geen beschadigingen ontdekken. Ook met mijn knie gaat het prima. De klap was precies op het mainpad dat uit SAS TEC bestaat, een zacht materiaal dat bij een val hard wordt en de kracht verdeelt. Terug uit Riva wil ik mijn fietskleren in de was gooien en daarbij valt mij op dat mijn kniebeschermers niet stinken – apart, want anders kun je beschermers eigenlijk na elke ritwassen. Maar na een maand regelmatig gebruik, twee bezoeken aan een bike park en Riva geen geurtjes. Op de site van ION lees ik na hoe dat kan en het blijkt dat ION een Anti-Smell feature heeft ingebouwd die langdurige frisheid garandeert. Ik kan bevestigen dat dat functioneert!

Zou ik de K_Pact zip op de schaal van 10 moeten beoordelen, zou ik ze een 9 geven. Goede bescherming, handig in gebruik, zitten goed en een fraai design. Ik blijf de beschermers met plezier dragen en zal ze zeker aanbevelen.

Ride on

Linus Hartung

Meteen als ik ze voor het eerste aantrek, zitten de beschermers als gegoten en passen ze zich aan de vorm van mijn knie aan. Dat komt door het neopreen materiaal dat ION al langer voor zijn surfsuits gebruikt.

Het dichtkrijgen van de ritssluitingen aan de buitenkant van de knie vergt oefening, maar als ze eenmaal dicht zijn, zitten de beschermers perfect – ze knellen niet, verschuiven niet en je wilt ze niet meer uittrekken.

ION K_PACT kniebeschermers

- FREERIDE testwinnaar 1/18 - De K_PACT kniebeschermers van ION zijn de opvolgers van de ION testwinnaar uit MountainBIKE (09/16). In tegenstelling to...

91,46