INpower MTB DM crank vermogensmeter / powermeter

SKU
228167103
Abstract Product Id
110986
Concrete Product Id
470217
Rotor

Rotor

INpower MTB DM crank vermogensmeter / powermeter

(1)
(1)

Bestelnummer: 228167103

502,37 € Adviesprijs € 649,00

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Maat

Kleur: zwart

Levertijd 4-8 dagen

Store beschikbaarheid

Details

Wattmeting op de mountainbike? Zinvol? Zeker weten! En met de ROTOR INpower MTB DM vermogensmeter is dat ook voor instappers attractief. Eenvoudig in het gebruik, eenvoudige analyse met grafieken via de bijbehorende ROTOR-POWER-software voor een effectieve training met goed te begrijpen wattmeting.
Je bent in het voordeel vergeleken met hartslagmeting omdat je hier niet afhankelijk bent van temperatuur, hoogte en invloeden zoals vorm en stress. Dat maakt de waardes nauwkeurig en vergelijkbaar. Natuurlijk is het op de mountainbike niet altijd mogelijk met hetzelfde vermogen te rijden. Steile beklimmingen en technische afdalingen stellen verschillende eisen aan de piloten. Desondanks profiteren marathon- en crosscountry-coureurs van een kwalitatief betere training en meer kennis van hun eigen prestaties, vooral de FTP-drempel (meer info zie hieronder). Zowel ritten als wedstrijden zijn zo beter te controleren en te plannen. Een heerlijk avontuur zonder je te kwellen is het gevolg.

ROTOR INpower MTB meter meet het aantal watt via je linker been door zich in tegengestelde richting bewegende meetlijnen in de crankstelas. Ook cadans, trapefficiëntie, kracht en moment kunnen gemeten worden. De meettechniek is aan de binnenkant van de as geplaatst en goed beschermd. Onderhoud en batterijen vervangen kun je zelf. Standaard AA-batterijen volstaan voor 300 gebruiksuren.

Maximale efficiëntie bereik je met de ovale MTB Q-Rings Direct Mount kettingbladen van ROTOR. Vooral als je niet ritmisch trapt zijn de speciale kettingbladen van voordeel. Ze bieden als het stijl is of je op onverharde wegen rijdt een ronder trapgevoel met minder dode punten. Vooral deze dode punten zijn belangrijk tijdens het mountainbiken en zijn vaak reden om af te stappen. Door de individuele instelling van het kettingblad (OCP = optimale kettingblad positie) kun je "ronder" trappen en je kracht effectiever inzetten. Met als resultaat dat je sneller wordt en langer volhoudt.

Details:
· meettechniek in de as tegen stof en water beschermd
· resistent tegen temperatuurschommelingen
· meting aan de linker kant
· AA-batterij kan eenvoudig vervangen worden (niet meegeleverd)
· eenvoudige en intuïtieve kalibratie zonder gereedschap
· datatransfer via ANT+ en Bluetooth
· Trinity Drilling holgeboorde crankarmen
· Direct Mount montage van de kettingbladen
· compatibel met ovale single kettingbladen in Onepiece design (MTB)
· instelling van ovale ROTOR Q-Rings kettingbladen tot op 1° nauwkeurig
· Torque360 functie
· Optimum Chainring Angle (OCA = optimale kettingbladhoek)
· Optimum Chainring Position (OCP = optimale kettingbladpositie)
· updates (kunnen zelf uitgevoerd worden)
· compatibel met nagenoeg alle trapasstandaards (UBB30)

Technische gegevens:
· materiaal: · CNC-gefreesd aluminium 6082/7075
· kettingbladbevestiging: Direct Mount
· asØ: 30 mm (BB30)
· kettinglijn: 52 mm (Boost)
· Q-factor: 169 mm (Boost)
· crankarmlengte: 165mm / 170mm / 175mm (geef de uitvoering aan)
· compatibiliteit brackethuis: BB30 / PF30 / BSA / BB89 / BB92
· data transfer: Bluetooth en ANT+
· batterij: standaard 1,5V AA-batterij
· bestand tegen water: IPX7
· gewicht: ca. 544 g (170 mm / zonder kettingbladen)

compatibele kettingbladen:
· ROTOR DM MTB Q-Rings Direct Mount kettingblad OVAL (bestelnr. 2281672)

compatibele trapassen:
· ROTOR BSA30 lagercups (bestelnr. 2104328)
· ROTOR PRESS FIT 4130 trapas ROAD/MTB BB86/89/92 (bestelnr. 2097143)
· ROTOR BBPF30 lagercups PF 30, BB386 EVO en BBRight (bestelnr. 2111054)

Leveringsomvang:
ROTOR INpower Road MTB DM vermogensmeter ZONDER kettingbladen en ZONDER trapassen, maar met:
· spacer, washer en spacerchart
· handleiding
· montagetool voor direct mount kettingbladen (DM Nut-Tool, extra Shimano Hollowtech II gereedschap is nodig)

Direct mount:
Actuele ROTOR crankstellen van de ALDHU, VEGAST, RHAWK, RRAPTOR en KAPIC series en de vermogensmeters INpower DM en 2INpower DM beschikken over het direct mount systeem voor de montage van kettingbladen. Voor het eenvoudig vervangen van kettingbladen, een directe krachtoverdracht aan de as en maximale flexibiliteit bij de keuze voor de aandrijving. Bovendien is een instelling van ovale ROTOR Q-Rings kettingbladen tot op 1° nauwkeurig mogelijk.

ROTOR POWER analysesoftware:
Met de gratis analysesoftware ROTOR POWER voor PC (als download beschikbaar voor Windows/Mac) en als app voor smartphone of tablet (beschikbaar voor iOS of Android) is een eenvoudige analyse van de trapefficiëntie mogelijk. Bovendien maakt de software de instelling en visualisering van ovale ROTOR Q-rings mogelijks en kan de krachtverdeling grafisch worden weergegeven. Zo is de optimalisatie in korte tijd mogelijk.

Pedal Smoothness:
Deze functie laat zien hoe soepel je trapbeweging is. Het is de verhouding tussen een gemiddelde en hoogste kracht bij een omwenteling, gemeten in procent.

OCA "Optimum Chainring Angle":
Met deze functie kun je vaststellen bij welke hoek van de crankarm je de meeste kracht ze.t Vooral bij het gebruik van ovale kettingbladen kun je snel de optimale kettingbladpositie bepalen.

OCP "Optimum Chainring Position":
De optimale kettingbladpositie bij ovale kettingbladen is belangrijk. OCP staat voor de verschillende instelmogelijkheden, die ROTOR Q-Rings bieden om zich aan de specifieke trapeigenschappen van de renner aan te passen. Je bepaalt deze als je je OCA kent, die je met de ROTOR POWER analysesoftware kunt vastleggen. OCP is alleen beschikbaar in verbinding met de ROTOR Q-Rings.

TORQUE 360:
Met de INpower-technologie kun je het effectieve moment weer laten geven dat op de pedalen inwerkt en laat de kracht bij een pedaalomwenteling vanuit verschillende hoeken zien.
Elk been wordt afzonderlijk gemeten en je kunt zowel de kracht meten als je been naar boven en als je been naar beneden gaat.
De TORQUE 360-weergave is handig om het eigen trappatroon te leren kennen en te verbeteren.

Functional Treshold Power (FTP):
Functional Treshold Power (FTP) geeft aan welk vermogen je in een uur kunt leveren zonder moe te worden. Met een FTP test van 20 minuten worden de waarden gedefinieerd. Zo kun je je training effectiever vormgeven. Ook handig om jezelf niet te zwaar te belasten en je krachten in te delen. Je bent sneller boven en rijdt verder vooraan.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
ROCKIPDMMTB175BB
GTIN:
8434366013459
Beoordelingen (1)
(0)
(0)
(0)
(0)
(1)

(1)

Artikel beoordelen

INpower MTB DM crank vermogensmeter / powermeter

Kleur: 
zwart
Maat:
175mm
Produit reçu avec 4 entretoises seulement. Impossible de monter le produit selon les configurations données sur le tableau de montage rotor.
Merci pour l’info – notre technicien va vous contacter le plus rapide que possible.
Votre équipe ROSE Bikes

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.