NETWORK met MIPS fietshelm

SKU
228343302
Abstract Product Id
97020
Concrete Product Id
484616
SALE
Voorraad beperkt

smith optics

NETWORK met MIPS fietshelm

(2)
(2)
Bestelnummer: 228343302

vanaf 93,21 Adviesprijs € 159,95

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Maat

Details

De NETWORK MIPS van SMITH is een stijlvolle helm die universeel te gebruiken is – veelzijdig en prestatiegericht. Bijzonder highlight: de combinatie van schokabsorberend KOROYD materiaal op strategisch belangrijke zone’s en het geïntegreerde MIPS systeem bieden bij een val zeer goede bescherming.

Details:
• lichte AEROCORE constructie met schokabsorberende Koroyd zones en AIREVAC ventilatiesysteem
• geïntegreerde skelet-achtige structuur met verstevigingen van carbonvezels
• precies VAPORFIT verstelsysteem
• geïntegreerde camera- of lampbevestigingsmogelijkheid voor optionele adapter
• 20 ventilatieopeningen
• uitneembare, wasbare, geurremmende, antibacteriele X-STATIC PERFORMANCE binnenvoering
• openingen voor opbergen van zonnebril als je hem niet gebruikt
• lichte, enkellaagse kinband met steeksluiting
• MIPS systeem reduceert rotatiekrachten
• EN1078, CPSC

Gewicht: ca. 270 g

AEROCORE:
De speciale AEROCORE-constructie van SMITH OPTICS heeft als doel de luchtcirculatie en temperatuurregulering te verbeteren en tegelijkertijd extra veiligheid te garanderen. De combinatie van een EPS-schaal met schokabsorberende KOROYD-zones en het AIREVAC-ventilatiesysteem zorgt zo voor veiligheid, ademend vermogen en schokbestendigheid.

KOROYD:
Duizenden klein polymeerbuisjes vormen de KOROYD-kern die een zeer goede schokbestendigheid biedt. Het energie-absorberende materiaal is bovendien zeer goed ademend, zodat de temperatuur optimaal wordt gereguleerd en het hoofd tijdens het fietsen langer koel blijft. In de structuur verwerkte ventilatiekanalen ondersteunen het AEROCORE-concept.

AIREVAC:
Ventilatieopeningen in het voorste deel van de helm maken een ventilatiestroom mogelijk. Koele lucht kan zo in het ventilatiesysteem komen, overtollige warmte verlaat de helm door de openingen in de achterkant. De constante luchtstroom zorgt voor veel draagcomfort met optimale temperatuurregulatie.

VAPORFIT:
Individueel middels een draaiknop bedienbaar verstelsysteem met 5 cm verstelbereik. Een aanpassing is zowel in de hoogte als in de omvang mogelijk.

X-STATIC PERFORMANCE:
De met zilverdraad verweven X-Static Pads zijn sneldrogend en werken antibacterieel tegen het ontstaan van vieze geurtjes. Bovendien bieden ze de fietser door de thermo-eigenschappen bij hitte een verkoelend en bij kou een verwarmend gevoel.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een geleidend systeem in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen en zo hoofdletsel door rotatie-impact te kunnen reduceren.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat de hersenen worden blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen ten gevolge hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
E007327KM5559
GTIN:
716736030838
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen (2)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)

(2)

Artikel beoordelen

NETWORK met MIPS fietshelm

Kleur: 
matte mystic green/black
Maat:
55-59
Top Passform - Sensationelle Farbe

NETWORK met MIPS fietshelm

Kleur: 
matte citron/peony
Maat:
59-62