•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland
SKU
228525301
Abstract Product Id
117841
Concrete Product Id
494264

SRAM AXS™ vermogensmeter spider 12-speed/single of 12-speed / dubbel

(0)
(0)
Bestelnummer: 228525301

Adviesprijs € 599,00 498,19

Prijs incl. btw
excl. € 2,95 verzendkosten naar Nederland

Levertijd 3 weken

Je staat op het punt het standaarmodel te bestellen.
Jouw configuratie wordt niet toegepast.
Indien je de geconfigureerde fiets wilt bestellen, klik dan hier.

Of wil je toch het standaardmodel bestellen?

Details

Met de SRAM AXS™ vermogensmeter spider waardeer jij je compatibele SRAM Road 12-speed crankstel in een handomdraai op tot volwaardige powermeter. Het wattmeetsysteem van Quarq met DZero™ vermogensmeettechniek is volledig in het eendelige design van de spider geïntegreerd. Het wordt gemonteerd aan de direct mount bevestiging van de crankarmen. Vastschroeven, kettingblad of kettingbladen plaatsen - klaar!
Met de X-Range™ technologie is het SRAM gelukt het bereik van voren naar achteren te verplaatsen. Als je de AXS™ Power Meter Spider met een RED®1 of FORCE®1 12-speed crankstel, ontstaat een lichte, robuuste en intuïtief te bedienen aandrijving die, afh. van kettingbladmaat, vooral voor pittige veldtochten geschikt is, of het ideale bereik biedt voor tochten op de weg of vlak terrein.
In verbinding met een FORCE® 2 x 12-speed crankstel ontstaat een veelzijdige doublespeed aandrijving met een consistente kettingbladafstand van 13 tanden. Dat leidt tot soepelere en snellere schakelacties en biedt in verbinding met de 12-speed cassette aan het achterwiel altijd het juiste verzet.

Het vermogen in watt wordt door de vermenigvuldiging van draaimoment (pedaalkracht) en cadans berekend. De hoogwaardige sensoren meten het vermogen met een nauwkeurigheid van +/-1,5%. Dankzij de Power Balance™ technologie kan dat onafhankelijk van elkaar voor de rechter en linker kant. Bovendien houdt de DZero™ meettechniek rekening met parameters zoals de temperatuur. Wisselingen van de meetnauwkeurigheid door hitte of kou worden zo geëlimineerd.
De SRAM AXS™ vermogensmeter geeft de gegevens draadloos door via ANT+ of Bluetooth 4.0 (BLE). Compatibel met de meeste smartphones en fietscomputers die vermogenswaardes weer kunnen geven.
De instelling, calibratie en integratie in een bestaande AXS™ road schakelgroep gaat via de SRAM AXS™ app. Met dit elektronische integratieplatform kun je bijv. de status van de batterij bekijken, controllers aanpassen, herinneringen ontvangen voor bijv. onderhoud en de firmware actualiseren.

Details:
• speciaal spider design met geïntegreerde Quarq DZero™ vermogensmeettechniek
• vermogensmeting met een nauwkeurigheid van +/-1,5%
• Power Balance™ technologie: onafhankelijke wattmeting voor de rechter en linker kant

Compatibiliteit:
Deze SRAM Power Meter upgrade is compatibel met de volgende RED® en FORCE® etap AXS™ crankstellen:
• SRAM RED®1 singlespeed: 36 – 46 tanden
• SRAM FORCE®1 singlespeed: 36 – 46 tanden
• SRAM FORCE® doublespeed: 46/33 tanden & 48/35 tanden

Technische gegevens:
• toepassing: ROAD / race / cross / gravel
• voor 1 x 12-speed configuraties (RED®1/FORCE®1) & 2 x 12-speed configuratia (FORCE®)
• compatibel met SRAM AXS™ voor eenvoudige personalisering
• vervangbare CR2032 batterij voor ca. 200 uur rijtijd
• draadloze communicatie met ANT+ of Bluetooth LE
• IPX7 waterbestendig
• led-weergave voor eenvoudige installatie en foutdiagnose
• Direct Mount
• BCD spider: Ø 107 mm (4-gaats)
• kettinglijn: 44,7 mm
• gewicht ca. 566 g (omgebouwd RED® crankstel 175 mm / 40 tanden)

Leveringsomvang:
• SRAM AXS™ Power Meter Spider 12-speed/single of double (ZONDER Kettingblad)

Eigenschappen

Batterij:
Ja
accu:
Nee
Artikelnr. van de fabrikant:
003018229000
GTIN:
710845825583
Beoordelingen (0)
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

AXS™

AXS™ (wordt uitgesproken als ‘access‘, Engels voor toegang‘) is een elektronisch integratieplatform die elektronische fietsonderdelen en software van SRAM verbindt.
AXS™-onderdelen communiceren draadloos met elkaar door het gebruik van een 128-Bit-encryptie. Bij het koppelen van een set die bestaat uit bijv. schakelversteller, voorderailleur en achterderailleur wordt een individuele code gegenereerd zodat storende signalen van andere sets zijn uitgesloten.
Met de SRAM AXS™ app kun je de status van de batterij bekijken, instellingen aanpassen, herinneringen ontvangen voor bijv. onderhoud en de firmware actualiseren.
(gratis in de App Store voor iPhone (iOS) en in Google Play Store voor Android)
Let op:
Alle SRAM RED® eTap 11-speed onderdelen NIET compatibel met AXS™ onderdelen en software!

X-Range™

Racefietsen en hun bestuurders zijn sneller en beter dan ooit te voren. De X-Range™ technologie biedt niet alleen een groter, maar ook een beter versnellingsbereik. De overgangen zijn soepel en praktisch. Intelligente instellingen (dankzij AXS™) maken de eenvoud van een singlespeed aandrijving geschikt voor een double speed aandrijving. Zo vind je altijd het juiste verzet. Sneller - efficiënter - prettiger!

DZero™

Het Quarq powermeter platform DZero™ is vernoemd naar het DZero experiment. Dat is een van de nauwkeurigste en meest innovatieve projecten van de moderne wetenschap om subatomaire deeltjes die met lichtsnelheid bewegen, te ontdekken. Met een nieuwe meetschakeling, een aangepast DMS-design, meer precisie tijdens de volledige pedaalomwenteling en vooruitgang op het gebied van software representeert DZero™ de actuele stand van de techniek op het gebied van vermogensmeting.

Power Balance™

De Power Balance™ technologie geeft de verhouding weer tussen geleverd vermogen in de rechter aandrijvingsslag (eerste helft) vergeleken met de linker aandrijvingsslag (tweede helft). Zo is het herkennen van musculaire onbalans en een geoptimaliseerde training mogelijk voor gelijkmatigere omwentelingen bij rotaties van 360 graden.

Waarom eigenlijk wattmeting?

Een training alleen op basis van hartslagmeting stoot al snel op zijn grenzen. Waar het bereiken van de hartslagzone die jouw krachtsinspanning weerspiegelt tot 2 minuten kan duren, biedt vermogensmeting binnen enkele seconden duidelijk feedback. De waarde wordt niet, zoals bij de hartslag, door externe factoren zoals het weer, uitputting of jouw gezondheidstoestand beïnvloed. Dat maakt de waardes nauwkeurig en vergelijkbaar. Vooral bij korte en intensieve workouts is dat van voordeel. Worden het rechter en linker been ook nog los van elkaar geanalyseerd, kun je onbalans herkennen en gericht aan een oplossing werken. Zo kun je aan musculaire tekorten werken en je rijtechniek verbeteren.