•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

Nieuwe doelen stellen en ze met wilskracht, power en uithoudingsvermogen bereiken – geen beperkingen en complexiteit. Daarvoor zit je in het zadel. SRAM’s Eagle geeft jou de vrijheid om je horizon te verbreden. Niet voor niks draagt dit systeem de naam van de koning van de lucht – beklimmingen zijn lichter, het terrein is beter te doorkruizen, bochten kun je strakker nemen en afdalingen kunnen je sneller rijden. Met de 1/12-speed oplossing van de Eagle technologie heeft SRAM de rij-ervaring in de MTB-sector gerevolutioneerd. Licht, sterk en intuïtief. Een op performance georiënteerde line-up met een enorm schakelbereik voor elke ondergrond. Ontwikkeld in de VS, geconstrueerd in Duitsland, geproduceerd voor de wereld.

Kan ik mij oude MTB daarmee uitrusten?

Als aanvulling op het assortiment positioneert de NX-Eagle zich als ideaal instapmodel in het betere segment. Perfect voor de aanpassing van hoogwaardige wielen met standaard 8- tot 11-speed freewheelbody’s naar 12-speed cassettes, aangezien hier geen speciale XD-freewheel nodig is. Met de 12-speed setup met 11 tot 50 tanden staat een groot bereik zonder voorderailleur ter beschikking. Voor elke situatie de juiste versnelling. En dat in nagenoeg geruisloze schakelacties in hoge snelheid voor een gelijkmatig rijgedrag. De geperste stalen tandwielen en de met volledige stiften geponste ketting kunnen de hoge krachten van e-MTB’s met gemak aan en beloven een lange levensduur.

Waarin verschilt de Eagle NX van de andere leden van de familie?

De groep deelt de technische kenmerken met de XX1- Eagle, X01- Eagle en GX-Eagle zodat je wat performance betreft geen compromissen hoeft aan te gaan. De technologieën X-Horizon Design, X-Sync 2, Type-3 Roller Bearing Clutch, Zero Loss, Flow Link en X-Actuation zorgen evenals als X-Glide 2 voor betrouwbare en nauwkeurige functionaliteit. Bovendien heeft de NX Eagle met Cage Lock, Matchmaker X-compatibiliteit en DUB-systeem enkele handige features in petto die voor blijdschap zorgen. Dat betekent ook volledige compatibiliteit met andere SRAM Eagle-componenten. Upgrades van crankstel, achterderailleur, triggers en ketting van de andere groep zijn probleemloos mogelijk. Er zijn verschillen in optiek, gewicht en vooral het gebruikte materiaal, dat zich bij een perfecte afwerking nog altijd op hoog niveau bevindt.

Of je nu voor het eerst een berg uitdaagt of als enthousiaste MTB-renner naar een zorgeloze singlespeed aandrijving zonder opsmuk zoekt – de SRAM NX Eagle staat voor je klaar. Deze groep kan incasseren, is betrouwbaar en valt op door eenvoud bij een groot schakelbereik. Van vloeiend stijl en technisch lastig doet de NX overal aan mee en komt hij vooral tot zijn recht als het serieus wordt. Zo kun jij je volledig op je persoonlijke rijprestaties richten. Altijd opnieuw met speed en vaardigheid de trail bedwingen. Een ongelooflijk vrij gevoel, met spanning, pure concentratie en gewoon enorm veel plezier.