•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland

Summer Rides
HANDIGE TIPS VOOR BIKEPACKING

Wat is de juiste fietstas?
Er zijn enorm veel fietstassen. Ze worden onderverdeeld in stuurtassen, bagagedragertassen, zadelpentassen, frametassen, bovenbuistassen of tassen voor aan de lowrider. Bij bikepacking worden doorgaans stuurtassen en bagagedragertassen met elkaar gecombineerd. De setup kun je natuurlijk met verschillende andere tassen aanvullen. Indien je slecht weer tijdens je fietstocht verwacht, kun je een kijkje nemen bij onze waterdichte fietstassen.

Welke houders zijn er?
Voor stuurtassen adviseren wij een houder die het mogelijk maakt de tas snel af te nemen. Zo kun je waardevolle spullen tijdens een pauze eenvoudig van de fiets mee het café in nemen. Populair zijn vooral handige (en optioneel ook afsluitbare) kliksystemen van bijv. KLICKfix – de houder is bevestigd aan het stuur en je kunt de tas eenvoudig afnemen.
Voor bagagedragertassen zijn er vele bevestigingsmogelijkheden. Indien je veel spullen transporteert, moet je erop letten dat de houder ook aan de onderkant stabiel is en de tas niet tussen de spaken komt. Systemen zoals ORTLIEBs QL2.1 en QL3.1, waarbij de houder vastgeschroefd wordt en de tas eenvoudig af te nemen is, zijn erg geliefd. Wie een systeembagagedrager van bijv. Racktime heeft, kan ook kiezen voor fietstassen die over een passende adapter beschikken.
Zadelpen- en frametassen bevestig je met klittenband. Zo kun je de tassen stabiel aan verschillende framevormen bevestigen.

Welk volume moet mijn fietstas hebben?
Tijdens een korte fietstocht volstaat een kleine tas aan het stuur, maar bij langere tochten heb je ook ruimte nodig voor kleding en toebehoren. In ons assortiment vind je driedelige tassen met een inhoud van 60 tot 70 liter – zo is er altijd genoeg bergruimte beschikbaar.

Waarop moet ik bij het inpakken letten?
Let er bij het inpakken van je fietstassen op dat je de last zo gelijkmatig mogelijk verdeeld. Vooral de linker en rechter bagagerdragertas en de lowridertassen moeten gelijkmatig beladen zijn om voor de nodige stabiliteit onderweg te zorgen. Denk er ook aan dat sommige bagagedragertassen een maximale belastingsgrens hebben, die niet mag worden overschreden.

Nils Böing, afdelingsleider inkoop kleding bij ROSE adviseert: ‚Wie met de mountainbike lange tochten onderneemt, kiest het best voor de nieuwe bikepacking tassen. De toppers: onze verstevigde TRAVEL zadeltas met een inhoud van 8,8 liter en de TRAVEL stuurtas met een inhoud van 9,4 liter.’

BEKIJK MEER TOEBEHOREN