•  50,000 artikelen direct op voorraad
  •  Gratis retourneren
  •  Individueel advies bij aankoop van een fiets
  •  1 maand recht op retournering
  •  Fietsmontage in Duitsland
SKU
228342701
Abstract Product Id
112651
Concrete Product Id
484600
SALE
SALE

Tacx Neo 2 Smart T2850 rollentrainer

(10)
Bestelnummer: 228342701

Adviesprijs 1.299,00 1.067,60

Prijs incl. btw
excl. € 2,95 verzendkosten naar Nederland

Levertijd 1 week

Je staat op het punt het standaarmodel te bestellen.
Jouw configuratie wordt niet toegepast.
Indien je de geconfigureerde fiets wilt bestellen, klik dan hier.

Of wil je toch het standaardmodel bestellen?

Details

Neo 2 Smart T2850 rollentrainer

De interactieve Neo 2 Smart hometrainer is voorzien van de fijnste meettechniek voor de registratie van jouw prestaties. Met de nagenoeg geruisloze directe aandrijving zet hij nieuwe maatstaven in de wereld van de smart premium hometrainers. Met of zonder stroomaansluiting. Met geoptimaliseerde dynamische traagheid, software-gestuurde afdalingssimulatie en vibrerende Road Feel kan een realistisch rijgevoel worden gegarandeerd. Hierbij blijft de nieuwe ontwikkeling van de succesvolle Tacx Neo T2800 het beproefde vouwbare design en de decente kleurstelling trouw. De hometrainers is en blijft zeer stevig en zorgt voor maximale stabiliteit bij een ambitieuze training thuis. Zowel bij stevig staand trappen tijdens gesimuleerde beklimmingen als bij explosieve sprints. Zonder mechanische geluiden door rollen of aandrijvingsriemen train je in combinatie met de Tacx-software indrukwekkend realistisch. Dit komt doordat de Neo 2 Smart rollentrainer in plaats van je achterwiel met je racefiets wordt verbonden. En dat absoluut onderhoudsvrij. Daarnaast is de as-compatibiliteit in de set duidelijk uitgebreid. Naast de bijgeleverde snelspanner en de 12 mm steekasadapter kunnen andere asformaten met optionele adapters worden gekoppeld.

Achterwiel eruit, ketting op de de individuele cassette (niet inbegrepen) en fietsen maar. Calibreren is niet nodig. Ook het binnenste van de futuristisch gestijlde indoor trainer heeft interessante vernieuwingen. In tegenstelling tot de massatraagheid van een vliegwiel compenseert de dynamische traagheid gewicht, snelheid en de hoek en verbetert hierdoor het rijgevoel duidelijk. Moderne elektronica met een snellere chipset stuurt supersnel de motorrem in de nauwelijks hoorbare mechaniek aan en is hierdoor de basis voor een betrouwbare en consistent prestatiemeting. Naast de nauwkeurige meting van snelheid, trapfrequentie en watt-opbrengst is de Tacx Neo 2 Smart voorzien van capacitieve sensoren voor het registreren van de linker- en rechterpedaalbeweging om dit los van elkaar via de software te analyseren. Ter verbetering van je pedaleertechniek in elke fase van de volledige pedaalomwenteling registreert en toont het systeem de performance van beide kanten. De trainer met directe aandrijving registreert de waarden ongelooflijk nauwkeurig. Dit is ook de basis voor de isotonische en isokinetische trainingsmodus met de NEO-trainer.

Via de dataverbinding maak je gebruik van de Tacx apps, evenals de Cloud-website of je favoriete applicatie. Met films en gps-trainingen, alleen of met vrienden. Gekleurde leds als bodem-spotlight geven je performance weer, status-leds geven aan wanneer de trainer wordt voorzien van stroom en via ANT+ of Bluetooth Smart (BLE) met een apparaat is verbonden. Maak trainingsplanningen, analyseer je gegevens en exporteer je activiteiten naar Strava. Of gebruik je favoriete applicatie zoals Zwift of TrainerRoad, om virtuele races te rijden en je sportdoelen te documenteren. Natuurlijk kun je ook zelfstandig zonder stroomvoorziening trainen. Net als bij de Tacx Bushido Smart wordt de trapbeweging dan door de permanentmotor en elektronica in stroom omgezet die de trainer gebruikt voor de communicatie met apps en voor de aansturing van het weerstandsysteem. Alle Smart-functies (behalve de afdalingssimulatie) blijven behouden, zolang er voldoende wordt getrapt. Via de Tacx Cloud-website kun je de firmware van de Neo 2 Smart eenvoudig actualiseren zodat je altijd gebruik kunt maken van de verbeteringen en functies van de nieuwste versie.

Details:
· hometrainer met extreem geruisarme directe aandrijving
· training in Stand-Alone-modus zonder stroomvoorziening mogelijk (plug-in/plug-out)
· compact inklapbaar
· realistisch rijgevoel
· ook geschikt voor fietsen met lange kooi
· meet snelheid, trapfrequentie, kracht en pedaalbeweging
· max. weerstand: 2200 W
· max. remkracht: 250 N
· nauwkeurigheidstolerantie: max. +/- 1%
· geen calibratie nodig
· max. gesimuleerde stijging: 25% (bij 75 kg totaal gewicht)
· stijgingssnelheid: 50 tot 10 km/h
· afdalingssimulatie
· vliegwiel: virtueel
· massatraagheid: 125 kg
· weerstandseenheid: contactloze, onderhoudsvrije motorrem
· aansturing: interactief
· draadloze verbindingen: Bluetooth Smart (BLE) en ANT+ FE-C
· dataweergave / aansturing via pc, smartphone, tablet, compatibele sporthorloges en fietscomputer
· kostelose Tacx fiets- en trainingssoftware kan op de Tacx-website, in de App Store of Google Play Store worden gedownload
· compatibel met Tacx-apps en software van andere aanbieders die ook het open ANT+ FE-C protocol ondersteunen, zoals BKool, Kinomap, TrainerRoad, Zwift
· stroomvoorziening: 110-240 V
· ledweergave voor performance, gebruik en dataverbinding
· as-bevestiging: racefiets 130 mm, MTB 135 mm, steekas 12 x 142/148 mm
· geschikte cassettes: Shimano- en SRAM 8-/9-/10-/11-speed (niet inbegrepen)
· afmetingen ca.: 57,5 x 75 x 55 cm / 62 x 26 x 44 cm (ingeklapt)
· gewicht: ca. 21,5 kg

Leveringsomvang:
· Tacx Neo 2 Smart T2850 hometrainer (zonder cassette)
· snelspanner (5 x 130/135 mm QR)
· adapter T2845 voor steekas 12 x 142/148 mm
· montagemateriaal
· stroomkabel met stekker
· Skyliner T2590 voorwielhouder (bestelnr. 1902963)
· incl. 1 maand kosteloos gebruik van de Tacx-software Premium

Let op: De Pedalhub-analyse kan alleen met de Windows 10 Tacx desktop-app worden gebruikt.

Tip:
Klik op de button voor een overzicht van de compatibiliteiten en de vermogensomvang van de Tacx-software evenals de apps uit de Tacx-cluod.

Let op:
Voor Campagnolo-cassettes heb je een andere freewheelbody nodig (optioneel verkrijgbaar via bestelnr. 2272265).

Optionele accessoires:
· ANT+ Dongle voor synchronisatie met externe systeemapparaten zonder geïntegreerde ANT+ draadloze techniek (bestelnr. 2268039)
· Tacx T2915 trainingsmat beschermt de bodem tegen krassen en zweet (bestelnr. 2255128)
· Tacx T1994 Bluetooth/ANT+ borstband voor de registratie van de hartslag (bestelnr. 2054023)
· Tacx T2935 Sweat-set bevat de handige T2931 zweetvanger (bestelnr. 2187057) met vakje voor smartphone en een hoogwaardige Tacx T2940 handdoek (bestelnr. 2280657)
· Tacx tablethouder T2092 (bestelnr. 2005692) of Tacx T2098 tabletstandaard (bestelnr. 2054014), om een tablet op de juiste afstand aan de brengen.

Eigenschappen

Compatibel met ANT+:
Ja
Bluetooth:
Ja
Mechanisch aangestuurd:
Nee
Draadloos aangestuurd:
Ja
Magneetrem:
Nee
Vloeistofrem:
Nee
Motorrem:
Ja
Artikelnr. van de fabrikant:
T2850
GTIN:
8714895055145
Zonder remsysteem:
No
Beoordelingen (10)
(10)
(0)
(0)
(0)
(0)

(10)

Artikel beoordelen

Neo 2 Smart T2850 rollentrainer

Kleur: 
Standard
Maat:
standaard

Der Aufbau in meinem Fall mit Steckachse war etwas schwierig da nicht vernünftig in der Anleitung beschrieben. Das gerät an sich ist klasse und vor allem super leise! Absolute Empfehlung!

Neo 2 Smart T2850 rollentrainer

Kleur: 
Standard
Maat:
standaard

Wirklich leiser Smart-Trainer. Obwohl keine Kassette dabei war, war aber ein Distanzring beigelegt, mit dem ich eine 10-fach Kassette montieren konnte.
Die Inbetriebnahme war unkomliziert, auspacken, Kassette montieren, aufklappen, Zwift starten, koppeln und losfahren.

Neo 2 Smart T2850 rollentrainer

Kleur: 
Standard
Maat:
standaard

der Neo 2 ist um Welten besser als der Flux, sehr weich, angenehm und leise. Das Bike ist nicht Star und geht beim fahren etwas mit. Es macht mit diesem Trainer auf Anhieb viel mehr Spaß zu Trainieren. Ein sehr nettes Feature ist "Road Feel" das unebene Untergründe simulieren kann, es funktioniert sehr gut. Des weiteren hat man die Möglichkeit wie bei meinem Garmin Vector 3 Pedalen eine Pedal Tritt Analyse. Eine Kalibrierung ist ebenfalls nicht mehr erforderlich. Bin echt Glücklich über diesen Kauf