Voor meer zitcomfort:
De sportieve Arterie racezadels van Terry

Op een fietszadel waar je vele uren op zit moet perfect passen. Naast het stuur en de pedalen vormt het zadel het belangrijkste contactpunt met je fiets. Hierop rust het meeste lichaamsgewicht. Bij de keuze voor een passend zadel zijn de juiste maat, het gebruiksdoel en ergonomisch zitcomfort van groot belang. Terry zadels worden in verschillende productielijnen conform deze criteria ontwikkeld om voor iedereen perfect zitcomfort te kunnen bieden. Er zijn zadels voor mannen en voor vrouwen en in verschillende zitbreedtes. Over voldoende zitcomfort hoef je je daarom geen zorgen meer te maken!

RaceComfort over de hele linie
Bij de lichte, sportieve Arteria modellen verbindt Terry een slank racedesign met veel zitcomfort. Door de opening in het midden wordt er geen druk op de kwetsbare schaamstreek uitgeoefend. Zo ontstaan er tijdens lange tochten geen zitklachten of een tintelend gevoel. Hierbij is rekening gehouden met de eigenschappen van het mannelijk en vrouwelijk lichaam. Bij het dameszadel loopt de opening tot de neus, bij het mannenzadel ligt de opening meer naar achteren.

Dit is een belangrijk kenmerk van het 3-zone‘s-principe van Terry. De schuimstof voering in het zitvlak verdeelt de druk op de zitbotjes gelijkmatig. Het contact met de ergonomisch gevormde zitschaal wordt door de voering verhinderd. Bij de modellen met gelvoering wordt de druk nog beter verdeeld en worden stoten gedempt.

Een lust voor het oog
Het minimalistische design van de Arteria zadels passen perfect bij het uiterlijk van je fiets. De combinatie van kwaliteit en functionaliteit bieden langdurig rijplezier. De CrMo zadelrail vormt een optische eenheid met het slijtvaste WeatherMax DuraSilk zadeldek. Bij mountainbikes is de Arteria daarom de eerste keuze voor XC, marathon en race. Bij de racefiets bieden de zadels ook ontelbare comfortabele kilometers. Kies op basis van jouw geslacht, zitbotjesafstand en verdere wensen jouw Terry zadel.