0 zoekresultaten

Downhill

Downhill


De fun begint bergaf!


DOWNHILL – IN HET RUIZEN VAN DE SNELHEID

Als het om snelheid bergaf gaat, is dit de formule 1: downhill. Ontworpen voor hoge snelheden, met hun genopte banden nemen ze de routes die je te voet nauwelijks af kunt leggen. Elke centimeter van deze voertuigen smacht naar bochtige trajecten met veel wortels, hobbelige rotsachtig passages en meterslange sprongen. Het doel is om zo snel mogelijk in het dal te komen. Alle onderdelen aan de downhillbike zijn hieraan ondergeschikt: een voorvork met dubbele brug, een lange wielbasis, een krachtige demper aan het achterwiel en extreem robuuste wielen en een robuust frame maken het onmogelijke mogelijk.

En ook onze THE UNCHAINED is ontworpen voor uiterste weerbaarheid, van crank tot stuurpen. Het topmodel weegt echter slechts 16 kg, een opvallend gewicht voor deze categorie fietsen. THE UNCHAINED rolt op 26 inch grote wielen. Ze bieden je maximale stabiliteit en zeer goede waarden op het gebied van wendbaarheid en agiliteit.

Downhillbikes zijn fietsen voor dagen waarop helden geboren worden, voor grote dagen, voor momenten die eeuwig aanhouden. Downhillers meten zich in wedstrijden, dat is de essentie van alle inspanningen, de plaats bovenaan het podium. De aantrekkingskracht van deze krachtmetingen ligt hem in de eenvoud. Het is fascinerende strijd tegen de klok, die genadeloos doortikt. Er is geen schoonheidsprijs, geen punten voor een goede houding – wie het snelste bij het doel is, wint. Alleen dat telt. Rijvaardigheid en concentratie zijn net zo goed bepalend voor het succes als een fiets die aan jouw kwaliteiten tegemoet komt en jou verder brengt.

En net als in de formule 1 zijn het misschien de laatste 5 procent die de doorslag geven over winst of nederlaag. Een fiets moet daarom perfect afgesteld zijn en hier is onze configurator behulpzaam. Uit veel onderdelen kun je jouw downhiller aan jouw voorstellingen aanpassen, het materiaal of de breedte van het stuur, de keus voor wielen en banden, tot aan de kleur van de handvatten! Maak van de THE UNCHAINED jouw fiets!