• Sorteren:
  • meer filters minder filters

146 zoekresultaten

FIETSPOMP - HELPER IN GEVAL VAN NOOD

FIETSPOMP


Een platte band hoort er soms nou eenmaal bij. Gelukkig is er de fietspomp. In ons assortiment vind je een grote selectie verschillende fietspompen. We hebben ongetwijfeld ook een geschikt exemplaar voor jou.

Bij het kiezen van de juiste fietspomp, moet je eerst bepalen of je op zoek bent naar een fietspomp voor thuis en in je werkplaats of dat je een handige fietspomp voor onderweg nodig hebt.

Als je geïnteresseerd bent in een fietspomp om je fietsbanden thuis mee op te kunnen pompen, raden wij een vloerpomp aan. Met een vloerpomp kun je de banden van je fiets effectief oppompen. Door het hogere gewicht en de grotere omvang is hij echter minder geschikt voor gebruik onderweg.

Als je tijdens je fietstocht een luchtpomp nodig hebt om een platte band op te pompen, kun je het beste een minipomp of een CO2-pomp gebruiken. Minipompen zijn luchtpompen in klein formaat. Door hun lage gewicht en geringe afmetingen kunnen ze aan het frame van de fiets worden bevestigd of in de zak van de jersey worden gestopt en heb je ze dus altijd snel bij de hand.

CO2-pompen zijn net zo klein en handig, maar vereisen geen inspanning om op te pompen. CO2 wordt onder druk in de band gevoerd, zodat je in een mum van tijd weer op weg bent. De patronen van de CO2-pomp moeten echter na elk gebruik worden weggegooid en vervangen.

Bij het kiezen van de juiste fietspomp moet je er rekening mee houden dat er verschillende soorten ventielen zijn en dat niet elke luchtpomp compatibel is met elk ventiel. Op de afbeelding hebben wij de ventielsoorten voor je op een rijtje gezet. Het Franse ventiel - ook wel racefietsventiel of sclaverandventiel genoemd - staat onder "A" en "B". In afbeelding "C" zie je het autoventiel, dat ook bekend staat als het mountainbikeventiel of schraderventiel. Rechts in het plaatje onder "D" vind je het dunlopventiel - ook wel blitzventiel genoemd. Veel luchtpompen hebben een dubbele kop om alle typen fietsventielen te kunnen bedienen. Sommige fietspompen kunnen worden uitgerust met adapters, zodat ze compatibel zijn met het ventiel van jouw band. Let er bij de keuze van je luchtpomp op dat het ventiel en de pompkop compatibel zijn.In ons assortiment vind je ook accessoires en reserveonderdelen voor fietspompen.

Van adapters tot vervangende slangen of ventielverlengstukken, er zijn tal van kleine onderdelen om je luchtpomp te repareren en te optimaliseren.