Balhoofdstellen

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

30 zoekresultaten

Balhoofden voor racefiets, MTB, trekkingfiets

Balhoofdstellen voor MTB, trekkingfiets en racefiets


Fietsbalhoofdstellen voor MTB, trekking of race, als draad- of A-Head uitvoeringHet balhoofdstel van een fiets is het stuurkoplager waarin bij het voorwiel de voorvork draait. Het wordt in de regel in de balhoofdbuis geprest en zorgt zo voor wrijvingsloos sturen.

Bij ons krijg je zowel balhoofdstellen voor een draadloze voorvork (Ahead balhoofdstel) als balhoofdstellen met aad. Afh. van het type fiets en frame is het balhoofdstel volledig geïntegreerd of bevindt het zich extern.

Bovendien zijn er verschillende maten. Als standaardmaat voor de lagers heeft 1 1/8” zich doorgezet, maar bij ons vind je natuurlijk ook 1” lagers. Bij conische balhoofdstellen worden lagers met verschillende maten aan de boven- en onderkant geplaatst (tapered). Balhoofdstellen evenals de binnenkant van de balhoofdbuis dienen regelmatig gereinigd en opnieuw gesmeerd te worden, zodat je er lang plezier van hebt.

Bij de accessoires vind je reserveonderdelen zoals topcaps, stervormige moeren, boven- en onderkanten van afzonderlijke balhoofdstellen, spacers en afdichtingen.