Zo bepaal je de juiste framemaat

Je weet niet zeker welke framemaat je nodig hebt? Geen probleem. We helpen je graag om de benodigde maat te vinden. 

Berekening voor het bepalen van de juiste framemaat

Met de volgende berekening kun je heel eenvoudig de benodigde framemaat bepalen. Om je binnenbeenlengte te meten, heb je alleen een waterpas en een duimstok nodig.

Als de benodigde maat zich precies tussen twee framematen bevindt, dan heb je de keuze: een kleiner frame is door een gestrekte zitpositie meer geschikt voor een sportieve rijstijl. Een groter frame is door de rechtere zitpositie eerder geschikt voor een comfortabele rijstijl.

Mountainbike

155 – 172 cm lichaamslengte = framemaat S

173 – 182 cm lichaamslengte = framemaat M

183 – 192 cm lichaamslengte = framemaat L

> 192 cm lichaamslengte = framemaat XL


Racefiets/gravelbike

Binnenbeenlengte x 0,66 = framemaat in cm


Fitness/Trekking/Reisfiets

Binnenbeenlengte x 0,61 = framemaat in cm

Binnenbeenlengte x 0,24 = framemaat in inch

In onze video wordt stap voor stap uitgelegd hoe je kunt meten welke framemaat jij nodig hebt. We leggen uit hoe je de schouderbreedte, de binnenbeenlengte en armlengte zelf kunt opnemen.  

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

Als je nog vragen hebt over het bepalen van de juiste maat, bel ons dan voor telefonisch advies of bezoek een van onze winkels bij je in de buurt!