Algemene voorwaarden

1. Verzending en verzendkosten

a. De verzendkosten zijn niet bij de artikelprijzen inbegrepen. Meer informatie over de verzendkosten vind je op onze website onder de volgende link: www.rosebikes.nl/verzendkosten aufrufbar. De verzendkosten worden in de winkelwagen separaat vermeld en door de klant gedragen, voor zover er geen verzendkostenvrije levering is overeengekomen. E-bikes en pedelecs worden niet naar alle landen geleverd. Informeer hiernaar bij uw bestelling.

b. Invoerrechten en leges
Bij levering in een niet-EU-land zijn invoerrechten en leges verschuldigd. Hiervoor gelden speciale importbepalingen. 

 

2. Betalen zoals u dat wilt

Creditcard: 
We bieden onze klanten de mogelijkheid om te betalen met Mastercard of VISA. Vul bij uw bestelling het creditcardnummer, cvc-nummer en de geldigheidsdatum van uw kaart in. Het bedrag wordt op het moment van verzending van uw creditcardrekening afgeschreven.

PayPal: 
Betaal veilig, eenvoudig en snel met uw PayPal account. Indien u nog geen PayPal account hebt, kunt u er in een handomdraai een genereren: ga naar www.paypal.nl, klik op 'Rekening openen' en  koppel uw bankrekening of creditcard aan uw PayPal account. Daarna kunt u al via PayPal betalen. Betalen via PayPal is alleen binnen Europa mogelijk en is uitsluitend online mogelijk.

Sofort-Überweisung: 
Betaal eenvoudig, veilig en snel per SOFORT Überweisung. Het betreft hier een directe betalingswijze waarbij reeds tijdens de bestelling een overschrijving wordt voorbereid en uitgevoerd. U heeft daarvoor alleen de gegevens voor het internetbankieren nodig. Aan het einde van het bestelproces wordt u automatisch naar de website van uw bank geleid. Na de betaling is de bestelling is afgerond. (Mogelijk in de volgende landen: DE, BE, IT, NL, SK, AT, ES.)

iDeal:
Via een beveiligde verbinding wordt contact gemaakt met de door u opgegeven bank. Alle grote consumentenbanken in Nederland ondersteunen iDeal als een veilige, online betaalmogelijkheid. U hoeft zich niet bij iDeal aan te melden. Wanneer een betaling is geslaagd, zal iDeal u dat melden. Ook Rose.nl zal de ontvangst van uw betaling bevestigen. Betalen via iDeal is uitsluitend online mogelijk.

Vooruitbetaling: 
Maak het totaalbedrag van uw bestelling onder vermelding van uw klantnummer resp. ordernummer, de volledige naam van de besteller en diens woonplaats over op onze IBAN: NL88RABO 0300 2505 25 ( BIC: RABONL2U) bij de Rabobank Achterhoek Oost. Onze Belgische klanten maken het totaalbedrag van de bestelling over op onze IBAN bij de Stadtsparkasse Bocholt, Markt 8, 46399 Bocholt, Germany  via internationale overschrijving: IBAN DE02428500350000135251, SWIFT/BIC WELADED1BOH. 
Let op uw bijdrage in de verzendkosten bij uw vooruitbetaling.

Wij behouden ons het recht voor de levering indien nodig per vooruitbetaling of creditcard uit te voeren. In dat geval wordt u hierover van tevoren door ons geïnformeerd.

 

3. Wij zijn er voor u

Op alle artikelen uit ons assortiment zijn de wettelijke garantiebepalingen van toepassing

a. ROSE garantie voor ROSE fietsen en ROSE voorvorken
Uw ROSE fiets wordt met een uitgebreide garantie geleverd. U hebt 2 jaar garantie op alle onderdelen en binnen 10 jaar repareren wij bij wielen van de merken ROSE, Xtreme of wielen die wij voor u volgens uw opgave hebben gemonteerd (geen systeemwielen), gratis iedere spaakbreuk. Elk gebroken ROSE frame en elke gebroken ROSE voorvork vervangen wij binnen 6 jaar. Dit geldt niet in het geval van beschadigingen aan de lak of anodisatie, verkleuringen (bijv. door uv-straling), beschadigingen aan de lagers bij volledig geveerde frames en beschadigingen aan derailleurpads. Ook in het geval van beschadigingen aan andere lagers die niet bestanddeel van de frameconstructie zijn (bijv. bracketas en balhoofdstel) is deze garantie niet van toepassing. Deze garantie geldt uitsluitend voor de eerste eigenaar. Als uw klacht binnen de garantieperiode gegrond is, repareren resp. vervangen wij het artikel. Verdere claims zijn uitgesloten. In geval van vervanging bieden wij u indien er geen identiek(e) ROSE frame/ROSE voorvork meer beschikbaar is een soortgelijk vervangend(e) ROSE frame/ROSE voorvork aan. U heeft dan geen recht op levering van het originele frame en op vervanging van niet meer compatibele componenten. Deze garantie geldt niet voor schade die voortkomt uit normale slijtage, onoordeelkundig gebruik, schade door een ongeval of een onjuiste montage. De garantie geldt ook niet voor schade die ontstaan is omdat de fiets of de voorvork niet conform onze aanbevelingen in de meegeleverde handleiding (hoofdstuk 8) is onderhouden of gereinigd. Bewaar uw rekening voor een garantieaanspraak omdat de datum van de rekening als begin van de garantieperiode geldt. Bij gegronde garantieaanspraken vergoeden wij uiteraard de transport- en montagekosten.

b. Replacement garantie
Als uw ROSE frame binnen zes jaar na aankoop door een ongeval of val beschadigd of vernield wordt, dan ontvangt u op uw frame of een vergelijkbaar frame uit onze collectie op dat moment 50% korting op de verkoopprijs. Hiervoor berekenen wij uitsluitend de desbetreffende verzendkosten. Op verzoek monteren wij het nieuwe frame voor een vast bedrag van € 100,00. U kunt uitsluitend gebruik maken van deze garantiebepaling als het gaat om schade die niet via de verzekering wordt afgehandeld. In geval van vervanging bieden wij u een soortgelijk vervangend frame aan, indien er geen identiek frame meer beschikbaar is. In dit geval hebt u geen recht op levering van het originele frame en op uitwisseling van niet meer compatibele componenten. 

4. AANKOOP NAAR WENS

4.1
Consumenten hebben een herroepingsrecht van 30 dagen.
4.2 Herroepingsrecht
U hebt het recht dit contract binnen 30 dagen zonder opgave van reden te herroepen. De termijn van het herroepingsrecht is 30 dagen vanaf de dag dat u of een door u benoemde derde, die niet de vervoerder is, het laatste goed fysiek in bezit krijgt. Om gebruik te maken van uw herroepingsrecht dient u ons

ROSE Bikes GmbH
- Kundenservice -
Schersweide 4
46395 Bocholt
Duitsland
E-Mail: retoure@rosebikes.com
Tel.: 00 800 22 77 55 55 gratis vanaf vaste nummers, vanaf mobiele telefoons evt. tegen betaling
(AT, CH, DK, ES, FI, FR, HU, IT, LU, NL, NO, PL, PT, SE, UK)
Alternatief tel.: + 49 28 71 - 27 55 55

middels een duidelijke verklaring (bijv. een via de post verzonden brief, een telefax of een e-mail) te informeren over uw besluit het contract te herroepen. U kunt hiervoor gebruik maken van het bijgevoegde voorbeeld – herroepingsformulier – , dit is echter niet verplicht. Om gebruik te kunnen maken van het herroepingsrecht is het voldoende de mededeling over de herroeping van het contract voor afloop van de herroepingstermijn te verzenden.

Gevolgen van herroeping

Als u dit contract herroept, dienen wij alle betalingen die we van u hebben ontvangen, inclusief leveringskosten (met uitzondering van extra kosten die zijn ontstaan door uw keuze voor een andere verzendwijze dan de door ons aangeboden voordeligste standaardverzending) onmiddellijk en uiterlijk binnen 14 dagen vanaf de dag dat uw mededeling over de herroeping van dit contract bij ons is binnengekomen, te restitueren. Voor de restitutie maken wij gebruik van dezelfde betalingsmethode waarvan u bij de oorspronkelijke transactie gebruik hebt gemaakt, tenzij we met u uitdrukkelijk anders zijn overeengekomen; in geen enkel geval zullen we vanwege deze restitutie kosten in rekening brengen. We kunnen de restitutie weigeren totdat we de producten hebben ontvangen of totdat u ons bewijs hebt geleverd dat u de artikelen hebt teruggezonden. U dient de artikelen onmiddellijk en in elk geval uiterlijk binnen 30 dagen vanaf de dag dat u ons over de herroeping van dit contract hebt geïnformeerd aan/bij

ROSE Bikes GmbH
- Logistikzentrum -
Isselburger Str. 17
46395 Bocholt
Duitsland

terug te zenden of af te geven. De termijn wordt aangehouden als u de artikelen voor afloop van de termijn van 30 dagen verstuurd. De kosten voor de retourzending van de artikelen komen voor uw rekening. Waardevermindering van de artikelen wordt uitsluitend in rekening gebracht indien de waardevermindering is terug te voeren op een door u voor de controle van de staat, eigenschappen en wijze van functioneren van de artikelen niet noodzakelijke wijze van omgaan met de artikelen.
4.3 Uitzonderingen
Het herroepingsrecht geldt niet voor levering van artikelen,
• die niet geprefabriceerd zijn en waarbij voor de fabricage de individuele keuze of bepaling van de consument doorslaggevend is of producten die duidelijk op de persoonlijke wensen van de consument zijn afgestemd,
• en ook niet bij de levering van geluids- en beeldopnames of computersoftware in een verzegelde verpakking, als de verzegeling na levering is doorbroken.b. Informatie over retourzending
U kunt de ontvangen goederen zonder opgaaf van reden binnen één maand teruggeven door de goederen retour te zenden. Ter inachtneming van de termijn is de tijdige verzending van de goederen of het verzoek om teruggave voldoende. De retourzending vindt op onze kosten plaats mits u onze retourprocedure volgt en gebruik maakt van het kosteloze retourlabel. Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde producten die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifiek persoon bestemd zijn.  

c. Tips voor retournering

Onze verzendverpakkingen zijn ook voor de retourzending geschikt. Daarnaast bevindt zich bij al onze zendingen een voor u gedeeltelijk ingevuld retourformulier. U vindt info over het retouretiket in uw account of onder punt 4b van de algemene voorwaarden. U hoeft het pakket alleen nog maar bij de posterijen aan het loket voor pakketten af te geven (geldt niet voor fietsen, zie Transportschade / reclamaties). Uitgezonderd van het herroepingsrecht is een consumentenkoop die ziet op de levering van volgens specificaties van de consument vervaardigde producten die niet geprefabriceerd zijn en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifiek persoon bestemd zijn. Bij een verzoek om teruggave kunnen de goederen bij u worden afgehaald. Naast dit recht op teruggave van één maand hebt u uiteraard ook recht op de wettelijke garanties.

Het retourneren op de aangegeven manier is geen dwingend vereiste om gebruik te kunnen maken van ons recht op retournering.

 d. Garantie van de producent
Bij alle in de catalogus duidelijk vermelde garanties gaat het om extra garantie van de fabrikant of dealerDe omvang van de garantie wordt bij het betreffende product aangegeven. Uw wettelijke recht op garantie bij gebrekkige goederen (bijv. een nalevering in vorm van een nieuwe levering of reparatie) jegens ons als uw verdragspartner wordt door onze garanties niet beperkt. Slijtage (behalve daar waar het uitdrukkelijk bij het product staat vermeld) en onjuist gebruik vallen niet onder deze extra garantie van de producent of dealer. Om aanspraak te kunnen maken op deze garantie kunt u het defecte artikel naar ons opsturen met een kopie van de bon en een omschrijving van de klacht. Ons adres: ROSE Bikes GmbH, 46393 Bocholt, Duitsland


5. Transportschade/reclamaties

Geef duidelijke gebreken a.u.b. binnen 7 dagen aan ons door. Als een pakket zichtbaar beschadigd aankomt, open het dan direct in aanwezigheid van de postbode/pakketdienst en laat onmiddellijk een schadebevestiging opstellen. Neem voor vragen contact op met onze serviceafdeling via telefoonnummer (+49) (0) 2871 / 27 55 26. Stuur het pakket altijd met onze retoursticker voor frankering terug (geen fietsen). Stuur gedragen kleding bij reclamaties gewassen aan ons terug. Stuur helmen en schoenen niet alleen in hun eigen verpakking maar in de verzendverpakking terug. Neem bij reclamaties over fietsen contact op met onze bike service via telefoonnummer 00 800 22 77 55 55 (gratis vanaf vaste nummers, vanaf mobiele telefoons evt. tegen betaling; alternatief: +49 28 71 / 27 55 - 26) voor overleg over de afwikkeling.

 

6. RETOURZENDINGEN/KOSTEN VOOR RETOURZENDINGEN

Onze verzendverpakkingen zijn ook geschikt voor retourzendingen. Bij al onze pakketten die naar Duitsland, Zwitserland en Liechtenstein worden gestuurd, wordt een retouretiket meegeleverd. Voor de landen die hieronder worden opgesomd, kan online een retouretiket aangemaakt worden (m.u.v. fietsen, zie Transportschade/reclamaties). Het pakket kan voorzien van het retouretiket bij een postkantoor worden afgegeven. Op uitdrukkelijk verzoek kan het pakket ook bij u worden afgehaald. Retourzendingen vanuit EU-landen, Zwitserland en Liechtenstein zijn alleen kosteloos bij gebruik van het retouretiket of wanneer wij opdracht tot afhaling hebben gegeven. Bij retourzendingen vanuit overige landen draagt de klant de kosten voor de retourzending en eventuele invoerkosten.

Het volgen van die hierboven beschreven stappen is niet dwingend noodzakelijk om van het recht op herroeping gebruik te kunnen maken.

Selecteer het land van waaruit de retourzending verstuurd wordt, om een retouretiket aan te kunnen maken:

België

Bulgarije

Cyprus

Denemarken

Duitsland

Estland

Finland

Frankrijk

Griekenland

Groot-Brittannië

Hongarije

Ierland

Italië

Letland

Litwouwen

Luxemburg

Nederland

Oostenrijk

Polen

Portugal

Roemenië

Slovakije

Slovenië

Spain

Tsjechië

Zweden


7. Overige bepalingen

a. Rechtskeuze:
Voor alle contracten die met ons worden afgesloten, is de wetgeving van de Bondsrepubliek Duitsland van toepassing. Het Weense Koopverdrag over internationale koop- en verkoopovereenkomsten is uitgesloten. Wanneer de klant zijn hoofdverblijfplaats niet in Duitsland, maar in een andere EU-staat heeft en in de daar geldende nationale wetgeving meer rechten voor consumenten zijn vastgelegd dan in Duitsland het geval is, gelden de nationale bepalingen van de hoofdverblijfplaats van de klant (art. 6, par. 2, overeenkomt Rome I).

b. Tekst van de overeenkomst
Wij slaan de tekst van de overeenkomst op en sturen de bestelinformatie en onze algemene voorwaarden per e-mail naar u. Uw bestelinformatie is uitsluitend via internet toegankelijk.

c. Taal van de overeenkomst
U hebt de mogelijkheid als taal van de overeenkomst Duits, Engels, Nederlands, Frans of Italiaans te kiezen.

d. Links
Voor zover deze website externe koppelingen (hyperlinks) naar websites van derden heeft, vallen deze gelinkte websites uitsluitend onder de inhoudelijke verantwoordelijkheid van de desbetreffende aanbieder. ROSE Bikes heeft bij het inrichten van de diverse links de inhoud van de andere doelsites gecontroleerd op eventuele juridische overtredingen. Tegelijkertijd heeft ROSE Bikes geen invloed op de inhoudelijke vormgeving van de doelsites, zodat ROSE Bikes zich de inhoud van de gelinkte sites uitdrukkelijk niet toe-eigent. Daarnaast voert ROSE Bikes op regelmatige tijdstippen een controle van de gelinkte sites uit en zal, indien een juridische overtreding wordt geconstateerd op een gelinkte site, de desbetreffende link onmiddellijk verwijderen.

e. Eigendomsvoorbehoud
De geleverde goederen blijven ons eigendom totdat volledige betaling heeft plaatsgevonden. De bepalingen van de overeenkomst zijn uitsluitend onderhevig aan het recht van de BRD.

f. Overig
Informatie over gewicht, geometrie, afmetingen en uitvoeringen zijn opgaven van de fabrikant. Technische wijzigingen als gevolg van technische ontwikkelingen evenals kleurafwijkingen, vergissingen en invoerfouten voorbehouden. Levering zolang de voorraad strekt.

Onze levering vindt plaats op grond van de algemene voorwaarden. Alle prijzen staan vermeld in Euro’s en zijn inclusief de wettelijke btw die afhankelijk is van het afleverland:

Duitsland: Mwst. hoog tarief 19% // Mwst. laag tarief 7% (BTW-nummer DE 811 440 544)
Oostenrijk: Mwst. 20% (BTW-nummer AT 406/0270)
Nederland: BTW 21% (BTW-nummer NL 823328648B01)
United Kingdom: VAT 20% (BTW-nummer GB 975077385)
Frankrijk: TVA 20% (BTW-nummer SIRET No. FR 70521605071)
Zweden: Moms. 25% (BTW-nummer SE 502070394701)
Luxemburg: Ust. 17% (BTW-nummer LU 24929607)
Italië: IVA. 22% (BTW-nummer IT 00144759990)
Finland: ALV. 24% (BTW-nummer FI 2421895-2)
Denemarken: Moms. 25% (BTW-nummer DK12627769 )
Belgium: VAT. 21% (VAT ID no.: BE.0837.793.948)

De prijzen van de actuele catalogus gelden tot het verschijnen van een nieuwe catalogus.


9. Algemene gebruiksvoorwaarden 'Mijn fiets' en de commentaarfunctie op rosebikes.nl

a) Dit platform dient voor de communicatie en het uitwisselen van informatie tussen fietsers. Wij verwachten dat alle users respectvol met elkaar omgaan.

b) Bijdrages worden geplaatst onder de naam van de user of de in zijn/haar account ingestelde nickname en met de door de user opgeslagen profielfoto.

c) Post alstublieft geen inhoud en voer geen handelingen uit die de rechten van andere personenen beperken of in strijd zijn met de wet.

d) Indien een afbeelding, video of informatie wordt geplaatst die derden afbeeldt of citeert, dient de user deze persoon vooraf om toestemming hiervoor te vragen. De user dient duidelijk te maken dat hij/zij de informatie plaatst en niet ROSE en de derde dient bovendien op de hoogte gebracht te worden van de informatie die wordt geplaatst en in welke vorm deze informatie wordt geplaatst.

e) Het is niet toegestaan legitimatiepapieren of soortgelijke gevoelige gegevens op 'Mijn fiets' te plaatsen.

f) Bij handelingen die in strijd zijn met deze gebruiksvoorwaarden behouden wij ons het recht voor, de betreffende bijdragen te verwijderen en de betreffende user op 'Mijn fiets' te blokkeren.


10. Online-geschillenbeslechting

Online-geschillenbeslechting volgens art. 14, par. 1 Verordening ODR: de Europe Commissie stelt een platform voor de online-geschillenbeschleichting beschikbaar, deze vindt u onder: https://ec.europa.eu/consumers/odr/ 

Meningsverschillen die ontstaan uit ons contract lossen we graag niet-contentieus op. Daarnaast hebben wij besloten niet deel te nemen aan een arbitrageprocedure. Hiertoe zijn wij ook niet verplicht. Ons mailadres is info@rosebikes.com


Gegevensbescherming

Informatie over gegevensbescherming vind je hierWettelijke-aanwijzingen

Informatie over het inleveren van lege batterijen/accu’s en elektrische apparaten vind je hier11. Gegevens over de leverancier

ROSE Bikes GmbH
Schersweide 4
46395 Bocholt, Duitsland

Telefoon: 00 800 22 77 55 55 (gratis vanaf vaste nummers, vanaf mobiele telefoons evt. tegen betaling; alternatief: +49 28 71 / 27 55 - 26)
Fax: (+49) (0) 28 71 / 27 55 50

Plaats van vestiging: Bocholt, Duitsland
Kamer van Koophandel: HRB 8315, kantongerecht Coesfeld, Duitsland
Bedrijfsleiding: Erwin Rose, Stefanie Rose, Thorsten Heckrath-Rose 
BTW-nummer: DE 811 440 544, WEEE-Reg.-Nr.: DE 26905420